İzmir ve Aydın'da 161 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ege Deniz’indeki düzensiz göçmen dramına bir yenisi daha eklendi. İzmir ve Aydın açıklarında Yunanistan askeri unsurlarının Türk kara sularına geri ittiği 161 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. 87 düzensiz göçmen yelkenli tekne ile yasa dışı yollardan kaçmaya çalışırken yakalandı.

İzmir ve Aydın'da 161 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı 161 düzensiz göçmenin daha hayatını kurtardı. Kurtarma operasyonu Yunanistan’ın askeri unsurları Türk kara sularına itti düzensiz göçmelere yapıldı. Operasyonun adresi bu kez İzmir ve Aydın açıklarıydı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ilk olarak İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi ulaştı. Bunun üzerine ihbar edilen bölgeye Sahil Güvenlik Botu görevlendirildi. Sahil Güvenlik ekibi, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen lastik bot içerisindeki 15 düzensiz göçmeni kurtardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Çeşme’de ikinci bir kurtarma operasyonuna daha imza attı. Yine Yunanistan askeri unsurlarının geri itilen 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında 36, Seferihisar ilçesi açıklarında da 56 düzensiz göçmeni kurtardı.

Ayrıca Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında geri itilen lastik botlar içerisindeki 24 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince karaya çıkarıldı.

İzmir ve Aydın’da 161 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. İşlemlerin ardından düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine sevk edildi.

Bu arada İzmir’in Seferihisar ilçesinde, yelkenli tekne ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 87 düzensiz göçmen ile yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

# izmir # aydın # yunanistan # göçmen # kuşadası # Çeşme