MİT Kadını izledi!

Reuters haber ajansı, Fransa'daki saldırılarla bağlantısı olan kadın zanlının olaylardan kısa bir süre önce Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçtiğini duyurdu. Bu iddianın ardından, MİT kaynakları Türkiye'den geçiş yapan kadının takip edildiğini, bilgilerin de Fransa ile paylaşıldığını bildirdi.

MİT Kadını izledi!

Tüm dünya Fransa'da peş peşe düzenlenen saldırıları konuşmaya devam ederken Türk İstihbaratı'nın Fransa'yı bu konuda uyardığı ortaya çıktı.

Fransa, ölü ele geçirilen market saldırısının sorumlusu Amedy Colibaly'nin imam nikahlı karısı Hayat Boumeddiene'in peşine düştü. Reuters haber ajansı kadın zanlı'nın olaylardan önce geçen hafta Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiğini duyurdu.

Reuters'e göre, zanlı 2 Ocak'ta Madrid'ten İstanbul'a geldi, 8 Ocak'ta ise Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçti. 9 Ocak'taki dönüş biletini de kullanmadı.

MİT'in, kaçak kadının baskınlardan önce Suriye'ye geçtiğini ve geri dönmediğini Fransız makamlara bildirdiği ortaya çıktı. Associated Press haber ajansı, Türk istihbaratının Fransız istihbaratıyla kadın zanlı konusunda işbirliği yaptığını yazdı.

Anadolu ajansı da Sabiha Gökçen Havaalanı'na inen kadının İstanbul'da iki gece kaldığını duyurdu. Habere göre, kadının önce Şanlıurfa'ya geçtiği, buradan da Suriye'ye gittiği düşünülüyor.

Fransız makamlarından herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadığı için kadın zanlı gözaltına alınmadı ancak attığı her adım Fransa ile paylaşıldı.

Le Monde gazetesi, Charlie Hebdo baskınını düzenleyen kardeşlerden Cherif Kouachi'nin eşi ile market saldırganının imam nikâhlı karısı arasında 2014 yılında 500 telefon görüşmesi gerçekleştiğini yazdı. İngiliz Daily Mail gazetesi de çeşitli fotoğraflar yayınladı.

Market saldırganı, Kouachi kardeşler kuşatması kaldırılmazsa tüm rehineleri öldürmekle tehdit etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# şanlıurfa # Reuters # Associated Press # izledi