Cumhur İttifakı'nda kongre heyecanı

Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerde kongre heyecanı yaşanıyor. AK Parti 7'inci Olağan Büyük Kongresi'ni 24 Mart tarihinde yapacak. 18 Mart Perşembe günü ise MHP 13'üncü Olağan Büyük Kongresi'ni toplayacak. Her iki partinin yeni sürece uygun kadro değişikliği yapacağı belirtildi.

Cumhur İttifakı'nda kongre heyecanı

AK Parti ve MHP, il, ilçe kongrelerini tamamladı. Gözler merkezi kurultaylara çevrildi.

AK Parti, 7'inci Olağan Büyük Kongresi'ni 24 Mart tarihinde Ankara'da yapacak.

81 ilde yeni yönetimlerini belirleyen Ak Parti, 25 ilin başkanını değiştirdi. Yönetim kurullarında ise yaklaşık yüzde 60 değişikliğe gitti.

Gençlik ve kadın kolları genel başkanlarının da değiştiği Ak Parti'de yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belirlenecek. Her iki yönetimde de yüzde 50'nin üzerinde değişim yapılması bekleniyor. Bazı eski milletvekillerinin MYK'da görevlendirileceği konuşuluyor.

Yeni sürece uygun olarak, parti yönetimiyle paralel Bakanlar Kurulu'nda da değişiklikler yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeniden ikiye ayrılacağı iddia edildi. Görevlendirmelerin de bu kapsamda yapılacağı öne sürüldü. Bakanlıklara ise teknokrat değil daha çok aktif siyaset yapan kişilerin tercih edileceği belirtildi.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP ise 18 Mart Perşembe günü 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nı yapacak. "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik", "Kazanan Türkiye olacak" sloganlarıyla düzenlenecek kurultayda MHP lideri Devlet Bahçeli tek aday olacak.

Yaklaşık 1200 delegenin oy kullanacağı kurultayda, Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek. Blok liste ile yapılacağı ifade edilen seçimlerde, Bahçeli'nin ekonomi, hukuk ve siyaset alanına hakimiyet kriterini göz önünde bulunduracağı kaydedildi.

15 kişiden oluşan Başkanlık Divanı'nda ise sınırlı değişiklikler yapılacağı bildirildi. A Takım içindeki bazı isimlerin yine Başkanlık Divanı içinde farklı bir göreve kaydırılacağı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

# ankara # türkiye # erdoğan # mhp # ak parti # devlet bahçeli # cumhurbaşkanı erdoğan # MKYK # kongre # recep tayyip erdoğan # MYK # Tayyip # cumhur ittifakı # recep # istiklal # Birlik # delege