Yeni adli yıl yarın başlıyor

Adli tatil sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli yıl açılışı öncesi bir mesaj yayımladı "Ülkesinin ve milletinin birliğini gaye edinen, adil bir şekilde hüküm veren bir yargının işleyişini güçlendirme konusunda kararlıyız" dedi. Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz da bir mesaj yayımladı.

20 Temmuz'da başlayan adli tatil yarın bitiyor. Hakimler, savcılar ve avukatlar yarın işbaşı yapacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adlı Yıl Açılışı dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında "milli birlik" vurgusu yaptı.

Büyük bir cesaretle canları pahasına hainlerin karşısına dikilerek darbe girişimini bertaraf eden aziz milletimiz, istiklal ve istikbalinin yanı sıra adalet hakkına da sahip çıkmıştır. Bizler, ülkesinin ve milletinin birliğini, dirliğini, bekasını gaye edinen, adil bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir yargının işleyişini güçlendirme konusunda kararlıyız.

Erdoğan, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz süreçlerine atıf yaptı. "Cihana adalet armağan etmek için" yola çıkan bu millete hizmet eden tüm yargı mensupları, tarafını daima 'hukukun üstünlüğünden' yana seçmek zorundadır." dedi. Yargı şehitlerine de rahmet diledi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz da Twitter'dan açıklama yaptı.

Yılmaz, "Unutma; kıyamet günü Allah'ın gölgesinde önce şu kimseler yer alacaktır; hak kendisine sunulduğunda hakkı kabul edenler, kendilerinden istenildiğinde cömertçe harcayanlar ve insanlar arasında hükmettiklerinde kendilerini onların yerine koyup tarafsız hüküm verenler" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# yeni dönem # adli yıl