CHP'de Sarıgül iddiası: Hangi göreve getirilecek?

CHP'de olağanüstü kurultay için takvim işlemeye başladı. Bir yandan tartışmalar sürerken diğer yandan da parti içi güç dengeleri yeniden belirleniyor. Kurultay tartışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana saf tutan Mustafa Sarıgül'ün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı iddia edildi.

CHP'de Sarıgül iddiası: Hangi göreve getirilecek?

"30 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'ye transfer olan Mustafa Sarıgül, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmaya hazırlanıyor!" CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken bu iddia kulislerde yankılandı.

Kurultay tartışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Sarıgül'ün, yeni yönetimde görev alacağı iddia edildi.

Sarıgül'ün önce Parti Meclisi'ne alınacağı daha sonra da MYK'ya girerek Kılıçdaroğlu tarafından "Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı" yapılacağı öne sürüldü.

Ancak Sarıgül'ün olası genel başkan yardımcılığına parti içinden sert mühalafet geldği belirtildi. Yerel seçimde Sarıgül'ün karşısına İsatanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adayı olarak çıkan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Sarıgül'e karşı sesini yükselttiği bilgisi kulislere yansıdı.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # chp # Mustafa Sarıgül # MYK # takvim # genel başkan yardımcısı # olağanüstü kurultay # yerel yönetim