Obamacare'e yenildi, kendi sağlık tasarısını geri çekti

Amerika'da, Obamacare'in iptalini öngören yeni sağlık sigortası tasarısı yeterli "evet" oyuna ulaşamadı. Amerikan Başkanı Donald Trump, önce vize yasağı direnişi ile karşılaştı şimdi ise en büyük seçim vaatlerinden biri olan sağlık reformunda başarısız oldu. Yeni yönetim, Eski Başkan Barrak Obama'nın Obamacare'ini geri çekip kendi tasarılarını geçirmeyi amaçlıyordu.

Obamacare'e yenildi, kendi sağlık tasarısını geri çekti

Trump yönetiminin işleri yolunda gitmiyor. Amerikan Başkanı Donald Trump, uyguladığı siyasette bir türlü umduğunu bulamadı.

Trump'ın en büyük seçim vaatlerinden biriydi Obamacare (Obamaceyr)... Eski Başkan Barrak Obama'nın sağlık reformunu iptal edip kendi tasarısını kongreden geçirecekti. Ama olmadı.

Yeni yönetimin ilk büyük sınavı olarak değerlendiriliyordu. Tasarının iptali için 237 Cumhuriyetçi ve 193 Demokrat vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisi'nden 216 "evet" oyu yeterliydi. Gereken oyu sağlamak için bir kez ertelenen tasarı ikinci denemede de başarıya ulaşamadı ve geri çekildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan (Pol Rayn) çok yaklaştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. Kararın hayal kırıklığı yarattığını itiraf eden Ryan, geri çekme talebini Başkan Trump'ın ilettiğini belirtti. Amerikan Başkanı Trump da Demokratların Obamacare'i benimsedikleri için kaybedenler olacağını söyledi.

Karar, Başkan Trump ve Cumhuriyetçi Parti nezninde büyük bir yenilgi olarak kabul ediliyor. Vize yasağı konusunda da engelleme yaşayan Trump için bu ikinci yenilgi olarak sayılabilir.

Bir türlü istediğini elde edemeyen Trump şimdi vergi reformuna odaklandı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # trump # Obama # Obamacare