Çankaya Belediyesinden Sayıştay'a yanıt

Ankara Çankaya Belediyesi, Sayıştay raporlarındaki usulsüzlüklere ilişkin verilen soru önergesini yanıtladı.

Çankaya Belediyesinden Sayıştay'a yanıt

Çankaya Belediyesi, Sayıştayraporlarındaki usulsüzlüklere yanıt verdi.

Çankaya Belediye Meclisinin 2021’deki ilk toplantısında 2019 yılı Sayıştay raporları gündeme gelmişti. Rapordaki usulsüzlüklere ilişkin AK Partili Meclis üyesi Emrah Uslu, soru önergesi vermişti. Çankaya Belediyesinden sorulara yanıt geldi.

Sayıştay, belediyenin 27 milyon lira borcu olduğu ancak kayıtlara 9 milyon lira geçirildiğini saptamıştı. Belediye de aradaki yaklaşık 17 milyon lira açığın prim borcu olarak SGK giderlerinde yer aldığını açıkladı.

Sayıştay, Çankaya Belediyesine bağlı İmar Şirketi'nin dışarıdan aylık 2 bin 751 lira karşılığında basın danışmanlığı için hizmet anlaşması yaptığını belirtmişti. Ancak anlaşma koşullarına uyulmadığı saptanmıştı. Belediye, anlaşma kapsamında hizmet alım belgelerinin olup olmadığına ilişkin soru önergesine de yanıt verdi. Gerekli hizmetin alındığını savunan belediye, yanıtında herhangi bir belge ise göstermedi.

Rapora yansıyan bir diğer başlık ise otoparkların zarar etmesi ve usulsüz işletilmesiydi. Ahlatlıbel otopark işletmesinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden izinsiz olması ve otoparkın 2019’da 517 bin lira zarar etmesine de Çankaya Belediyesi’nden yanıt geldi. "İyileştirme yapılıyor" denildi.

Soru önergesini veren Emrah Uslu Şubat Ayı Meclis toplantısında Taşdelen’in konuşmasının ardından söz hakkı almak istedi. Taşdelen’in Uslu’ya söz hakkı vermek istememesi dikkat çekti. Toplantıda sert tartışmalar yaşandı.

# ankara # ak parti # meclis # usulsüzlük # rapor # çankaya # ulaşım # Sayıştay # belediye meclisi # emrah uslu