Dünyanın dört bir yanından gençlik örgütleri 29 Ekim Bayramı için kutlama mesajı yayımladı

Türkiye Gençlik Birliğinin 29 Ekim’de düzenlediği Gençlik Yürüyüşü, sadece yurt çapında değil, uluslararası alanda da geniş yankı uyandırdı.Dünyanın dört bir yanından Çin Halk Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Pakistan Rusya, Azerbaycan, Filistin, Lübnan ve Yemen,İsviçre, Mali,Brezilya ve Arjantin’in en ön cephede mücadele eden gençlik örgütleri, TGB'ye kutlama mesajı gönderdiler. Gönderilen mesajlar, 1. Meclis önünde kurulan kürsüden Türk milletine okundu. Bunun yanı sıra, TGB’nin öncülüğünde kurulan Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’nin (WAYU) 7. yılı da kutlandı.

Dünyanın dört bir yanından gençlik örgütleri 29 Ekim Bayramı için kutlama mesajı yayımladı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'nin 29 Ekim’de düzenlediği Gençlik Yürüyüşü'nün yankıları hala sürüyor. Dünyanın dört bir yanından gençlik örgütleri TGB'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı gönderdi. Örgütler ayrıca 29 Ekim için yapılan Genlik Yürüyüşü'nü de tebrik ettiler.

29 Ekim’i kutlayan örgütlerin, emperyalizme ve hegemonyacılığa karşı en ön cephede mücadele eden ülkelerden olması oldukça dikkat çekiciydi.

TGB'ye mesaj gönderen ülkeler arasında; Doğu ve Güney Asya’dan Çin Halk Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Pakistan; Batı Asya’dan Rusya, Azerbaycan, Filistin, Lübnan ve Yemen; Avrupa’dan İsviçre; Afrika’dan Mali; Latin Amerika’dan ise Brezilya ve Arjantin’in en ön cephede mücadele eden gençlik örgütleri vardı.

Uluslararası mesajlar, 1. Meclis önünde kurulan kürsüden Türk milletine okundu. Mesajlarda; Gençlik örgütleri, TGB’nin yürüyüşüne selam yollarlarken Türk milletinin de Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Gönderilen mesajlarda Cumhuriyet Bayramı’nın yanısıra 29 Ekim 2014’te TGB’nin öncülüğünde kurulan Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’nin (WAYU) 7. yılı da kutlandı.

ÇİN’İN EN BÜYÜK GENÇLİK ÖRGÜTÜ: “GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Çin Devrimi’ne önderlik eden ve bugün Çin Halk Cumhuriyeti’ni yöneten Çin Komünist Partisi’nin gençliği de mesaj yollayan örgütler arasındaydı. ÇKP’nin gençlik örgütü Çin Komünist Gençlik Birliği (ÇKGB), şu anda 81 milyon üyesiyle Çin’in ve aynı zamanda dünyanın en büyük gençlik örgütü konumunda. ÇKGB Merkez Komitesi imzasıyla gönderilen 29 Ekim mesajında Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı da kutlandı. Salgın süreciyle başlayan zor bir dönem boyunca Türkiye ve Çin’in önemli bir işbirliği ortaya koyduğunun altı çizildi ve en önemlisi “Çin ve Türkiye gençliği, iki ülke arasındaki stratejik dostluğun mirasçısıdır ve geleceğini inşa edecek olan güçtür” denildi.

BREZİLYA’NIN EFSANE BAŞKANI LULA’NIN GENÇLİĞİNDEN ATATÜRK’LÜ MESAJ

Brezilya’nın Amerikancı bir müdahaleyle yeniden başkan olması engellenen efsane başkanı ve Brezilya İşçi Partisi (PT) lideri Lula’nın gençliğinden de TGB’ye anlamlı bir 29 Ekim kutlama mesajı geldi. Brezilya İşçi Partisi Gençliği’nin (Juventude PT) Ulusal Sekreteri Ronald Luiz dos Santos imzasıyla gönderilen mesajda iki ülkenin sömürgeci güçlere karşı mücadele tarihinde ortaklaştığı vurgulandı. Mesajda, “halkların egemenliğine, emperyalizme karşı çok kutupluluğa, ekonomik sömürü rejimlerine karşı adil bir topluma, bizi bölme girişimlerine karşı da uluslararası bir dayanışmasının inşasına bağlıyız” denildi.

Mesajın en dikkat çekici kısmı, Atatürk’ün 1931 yılında yeni kurulan Brezilya Cumhuriyeti’nin Büyükelçisi’ni kabul sırasında yaptığı konuşmaya Türkçe olarak yer verilmesiydi: “Brezilya, Cenubi Amerika’da işgal ettiği hususi mevkii ve bütün dünyada haklı olarak mazhar olduğu ehemmiyet ve itibarı memleketlerini teali ve refaha erdirmek için Brezilya vatandaşlarının her sahada sarfettikleri devamlı ve mütezayit gayretlere borçludur.” “Atatürk’ü şükranla anıyoruz” ifadesinin kullanıldığı mesajda TGB’nin mücadelesi ve 29 Ekim yürüyüşü selamlandı.

PAKİSTAN’DAN TÜRK GENÇLİĞİNE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Pakistan’da iktidarda bulunan Pakistan Adalet Hareketi’nin gençliğinden gelen mesajda iki ülkenin 100 yıllık bir kardeşlik tarihi olduğuna işaret edildi. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bizi en az kendi milli bayramımız 14 Ağustos kadar heyecanlandırmaktadır” denilen mesajda Kurtuluş Savaşı sırasında Pakistanlı Müslümanların düzenlediği protestolar ve milli mücadeleye destek çalışmalarına dikkat çekildi. “Şimdi de iki millet coğrafi olarak uzakta olsa da kalpleri ve ruhları birliktedir. Türk insanı, Pakistan'da en çok sevilen millettir. Cumhuriyet Bayramınızı yürekten duygularla kutluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

CAN AZERBAYCAN’DAN VAZİFE VURGUSU

TGB’nin 15 Eylül 2021 tarihinde “Kardeşlik ve İşbirliği Anlaşması” imzaladığı Cumhurbaşkanı Aliyev’e yakınlığıyla bilinen Islahatçı Gençlik Birliği’nden de bir kutlama mesajı geldi. “Esası Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir. Tüm Türk ve Müslüman dünyasının sesidir, gurur kaynağıdır.” denilen mesaj, Cumhuriyet’imizi daha ileriye taşımak için “Türkiye ve Azerbaycan gençliği olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve bu istikamette durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz!” vurgusuyla son buldu.

MALİ’DEN EMPERYALİZME KARŞI GENÇLİĞE SEFERBERLİK ÇAĞRISI

2020 yılında Mali halkına önderlik ederek Mali içindeki emperyalist işbirlikçileri deviren ve Afrika’daki diğer devrimlerin yolunu açan kuvvetlerden biri olan SADİ Partisi Abdülkerim Kamara Gençlik Birliği, TGB’ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için bir mesaj gönderdi. “98 yıl önce bugün, emperyalist Batı işgalini yenilgiye uğrattınız. Türkiye Cumhuriyeti, bugün de devletini ve milletini hedef alan yeni işgal girişimine karşı başarıyla direnmektedir.” vurgusuyla başlayan mesajın en önemli noktası bütün mazlum milletlerin geleceği için emperyalizme karşı Türk ve Mali gençliğinin dayanışma ve işbirliğini kuvvetlendirme çağrısıydı. “Mali ve Türk gençliği, emperyalizmin ezilen dünya ülkelerini parçalama planlarına karşı dayanışmasını güçlendirecektir! Yaşasın 29 Ekim, kahrolsun emperyalizm!”

İSVİÇRE’NİN EN GENÇ ÖNCÜLERİNE SAHİP YOLDAŞLARIMIZDAN TGB’YE TAM DESTEK!

Avrupa’da seslerini yükselten, mazlum dünya ile dayanışma içinde olan, Atlantik sistemine boyun eğmeyen ve İsviçre’nin en genç milletvekillerinin mücadele verdiği İsviçre Komünist Partisi, 29 Ekim mesajlarında Atlantik sisteminden uzaklaşan ve bir yol ayrımında olan ülkemiz için Altı Ok ilkeleri ile Atatürk’ün başlattığı devrimin ancak Avrasya ile bütünleşerek tamamlanacağına değindi.

Mesajda “Bu tarihi fırsatı, sistem partilerinin değil, emekçi sınıflarla birlikte gençleri ve geniş kitleleri Cumhuriyet’in milli bayrağı altında toplayan TGB’nin değerlendireceğinden eminiz. Cumhuriyet Bayramınızı bu devrimci duygularla kutlarız.” ifadeleri yer aldı.

70 YILLIK FİLİSTİN DİRENİŞİNDE İKİ MERKEZDEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJLARI

İsrail’in Demir Kubbe’sini delen Hamas’ın gençliği TGB’ye gönderdiği mesajda Filistin ve Türkiye’nin birliğinden güç aldıklarını ifade etti. Mesajda “Büyük fedakarlıklarla ve çok sayıda şehit vererek, Anadolu topraklarını bağımsızlığa ulaştıran Türk milletinin büyük mücadelesini ve kahramanlığını, Cumhuriyet Bayramınızın 98. yıl dönümünde, bu tarihi günde onurla ve gururla yâd ediyoruz. 70 yıldır siyonist işgale, saldırganlığa, adaletsizliğe ve baskıya direnen Filistin halkı olarak sizlerin de yanımızda durmanız sayesinde yakında özgürlüğe ve bağımsızlığa ulaşacağımızdan eminiz. Hamas gençliği olarak Türk milletini bu kutlu bayram gününde yürekten tebrik ediyoruz.” diyerek milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Mesaj gönderen bir diğer direniş gücü ise abluka altındaki Gazze’den kurtuluş mücadelelerinde Türkiye’nin vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı ve birliğimizden güç aldıklarını dile getirdi. Filistin’in mutlaka özgür olacağını belirttikleri mektupta Filistin Gençlik Örgütü Gazze Yönetimi “ 29 Ekim, sizin yüreklerinizde olduğu gibi bölgedeki özgür halkların yüreğinde de coşkuyla hissediliyor. Tıpkı işgale karşı kurtuluşunu kazanan siz Türkler gibi, Siyonizmin işgali altındaki Filistin halkı olarak bizler de Filistin’in kurtuluş yıldönümünü kutlayacağımız günleri iple çekiyoruz. Kurtuluşunu kazanana kadar Filistin halkı, direnişi ve silahlı mücadeleyi sürdürecektir. Filistin davasına derinden destek veren TGB’yle yoldaşlık duyguları ve dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz. Filistin mutlaka özgür olacaktır. Yaşasın 29 Ekim, yaşasın Türkiye ve Filistin!” sözleri ile bağımsızlıkta kararlılık ve mücadelede birlik mesajı verdi.

YEMEN’DEN TÜRK MİLLETİNE KAHRAMANLIK VE ZAFER DOLU MESAJ

Yemen’de emperyalizme karşı direnişin merkezinden Türk milleti ve gençliğine büyük destek geldi. Yemen Uluslararası Gençlik Platformu gönderdiği mesajda “Büyük Türk milleti gücümüzü ve birliğimizi kırmak isteyen küstah güçlere, emperyalistlere karşı mücadele modeli, cesaret, bağımsızlık örneği sundu ama onurlu ve özgür Türk milleti sayesinde zafer ve gerçeğin bayrağı gün be gün yükselmektedir. Bu, milli, vatansever ve insani değerlere ve ilkelere bağlılığın sonuçlarından biridir. Cumhuriyet bayramınızın 98. yılını kutluyor, önderliğin ve halkın mücadelesinde, ülkelerimizin bağımsızlığında ve tam egemenliğinde sizlerle tam dayanışma ve işbirliğimizi yeniden dile getirmekten mutluluk duyuyoruz.” diyerek işbirliği ve tam dayanışma sözü verdi.

DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEYEN LÜBNAN’DAN ABD’YE MEYDAN OKUYAN TGB’YE GURUR MEKTUBU

Hizbullah Direniş Hareketi ABD’nin iç savaş çıkarma ve katliamlarla Lübnan’a diz çöktürme hamlelerine karşı istikrarla ve büyük bir güçle mücadele ediyor. Gönderdikleri mesajda Hizbullah TGB’nin mücadelesinden duyduğu gururu mesajında “Türk gençliği ABD’ye meydan okuyor" sloganıyla yapmanız, Türk gençliğinin bölgemizdeki ve dünyadaki meselelere dair yüksek bilinç düzeyini yansıtıyor. Batı Asya’daki Amerikan projelerini ve İsrail siyonizmini her alanda yenecek olan bölge gençliğinin bilinci, gücü, bilgisi ve ortak çalışmasıdır. Bölgemizde hakikati, barışı, adaleti ve ahlakı hakim kılacak olan da budur. Filistin halkına, davasına verdiğiniz destekle denizden nehire tam bağımsız Filistin’i kuracağımıza inancımız tam. Zaferimiz çok yakındır. Bu vesileyle bir zafer günü olan Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız. Allah’a emanet olun.” sözleri ile belirtti.

SOROS’A, NATO’YA KARŞI MÜCADELEDE YENİLMEYEN BELARUS’TAN MÜCADELEDE BİRLİK MESAJI

Belarus’un efsane lideri Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun gençliği Belarus Cumhuriyet Gençlik Birliği TGB’ye gönderdiği mesajda zorluğa rağmen ülkelerimiz için verdiğimiz mücadeleyi vurguladı. Mektupta “İçinde bulunduğumuz dönemin tüm zorluklarına rağmen Belarus ve Türkiye gençliği devletlerimizin egemenliğini her alanda savunan bir öncü müfreze konumundadır. Ekonomide, eğitimde, bilimde ve kültürde gelişimin ateşleyicisi biz gençler olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız ve sizlere üstün başarılar dileriz.” sözleri yer aldı.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE, AVRASYA’DAN DÜNYAYA MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Avrasya Gençlik Birliği Ulusal Lideri Eugeny Balakin birliği adına gönderdiği mesajda ABD tarafından tehdit edilen Türk ve Rus gençliğinin birliğini vurguladı. Mesajda “Avrasya Gençlik Hareketi olarak Türk gençliğinin, Akdeniz ve Batı Asya’da Atlantikçiliğe, NATO’ya ve ABD müdahalesine karşı amansız mücadelesini destekliyoruz. Avrasya kıtasının yabancı güçlerin postalından kurtulması için birlikte mücadeleyi sürdürmeye hazırız. Türkiye Cumhuriyet’nin 98. yıldönümünü en içten duygularla kutlarız.” ifadeleri ile Rus ve Türk gençlerinin ortak mücadelesinin başarıya ulaşacağı söylendi.

# abd # rusya # atatürk # Azerbaycan # çin # Yemen # filistin # pakistan # tgb # brezilya # 29 ekim # lübnan # Mali # Arjantin # Çin Halk Cumhuriyeti # anıtkabir # kore demokratik halk cumhuriyeti # wayu # dünya antiemperyalist gençlik birliği # 29 ekim yürüyüşü