Dolar ne kadar? (6 Nisan dolar fiyatları)

Amerikan Merkez Bankası FED tutanaklarından "Faiz artışı devam edebilir" kararı çıktı, serbest piyasada dolar ve altın yükselişe geçti. Son 3 ayın zirevesine çıkan altının gramı 150 lirayı aştı. Bir süredir sakin seyreden dolar da FED kararı sonrası 3 lira 72 kuruş seviyesine yükseldi.

Dolar ne kadar? (6 Nisan dolar fiyatları)

FED tutanaklarındaki faiz artışı devam edebilir uyarısı dolar ve altını ateşledi. Altın son 3 ayın dolar ise son 3 haftanın zirvesini gördü.

Amerikan Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 14-15 Mart'ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Tutanaklarda FED'in bu yıl içinde kademeli faiz artışlarına devam edebileceğine ve 4 buçuk trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye başlayabileceğine işaret etti.

Küresel piyasaları harekete geçiren bu karar, Türkiye'deki döviz ve altın fiyatını da yükseltti. Altının gramı son 3 ayın zirvesi olan 150 lira seviyesini aştı.

Bir süredir durgun olan dolar da FED kararı sonrası hareketlendi. Yükselişe geçen dolar son 3 haftanın zirvesine çıkarak 3,72 seviyesini gördü.

Merkez Bankası'nın piyasa müdahelesi sonrası dolar 3,70'e geriledi. Dalgalı bir seyir izleyen dolar, borsanın kapanış saatlerine yakın yeniden 3,71 üzerine çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# dolar # Euro # Türk lirası # dolar ne kadar # dolar kaç türk lirası # dolar son durum # dolar kaç lira # euro kaç lira # euro ne kadar