Keman ve yay yapım atölyesi

İzmir’de 3. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi düzenlendi. Öğrenciler ve koordinatör akademisyenler, Gilles ve Neureither yönetiminde bir viyola yaptı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği 3. Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi tamamlandı. Açılış konserini MÜZİKSEV’de Mimar Sinan Kontrbas Quartet verdi.

Önemli ödüllerin sahibi keman yapımcıları Nicolas Gilles ve Wolfram Neureither, Ege, Bülent Ecevit, İstanbul Teknik ve Anadolu Üniversiteleri'nden gelen öğrenciler ve koordinatör akademisyenlerle çalıştı.

Atölye 5 gün sürdü. Bu yıl öğrenciler ve akademisyenler Andy Lim öncülüğünde düzenlenen atölye çalışmasında viyola yaptı.

Atölyeye katılan öğrencilere ve sergide yer alan keman yapımcılarına katılma belgeleri İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ve Murat Ufuk Güler tarafından sunuldu.

Sergi süresince izleyicilerin oylarıyla seçilen “En Güzel Sesli Keman” için Cem Dertsiz’e, “En Güzel Sesli Viyola” için Zafer Güzey’e ve “En Güzel Sesli Çello” için İsmail Kaya’ya özel birer sertifika verildi.

ulusal.com.tr

# izmir # Keman # yay