PKK ormanlarımızı yakıyor: 4 günde 107 orman yangını söndürüldü

PKK'nın yaktığı ormanlarımız, "Yeşil Vatanımızda" mücadele aralıksız sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Bodrum ve Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan 2 yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı. Antalya ve Muğla'da 5 noktada yangınla mücadele ise devam ederken yangınlarda can kaybı 8'e yükseldi.

PKK ormanlarımızı yakıyor: 4 günde 107 orman yangını söndürüldü

PKK'nın yaktığı ormanlarımız, "Yeşil Vatanımızda" mücadele aralıksız sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Bodrum ve Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan 2 yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı. Antalya ve Muğla'da 5 noktada yangınla mücadele ise devam ediyor.

Son 4 günde ciğerlerimize düşen ateşi söndürmek için Türk milleti seferber oldu. Ormancılarımız, itfaiye ekiplerimiz, Mehmetçiğimiz AFAD, AKUT, bölge halkı el ele verdi, toplam 107 orman yangın söndürüldü.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli aralıksız süren çalışmalara ilişkin son durumu paylaştı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan 2 yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarının ardından hızlıca soğutma çalışmaları başladı.

Mersin’de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu.

2 ilde 5 noktada ise yangın sürüyor. Antalya Manavgat ve Gündoğmuş bölgelerinde yangın söndürmek için ekipler tüm gücüyle çalışıyor. Düşük nem ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, daha önce boşaltılan Sırtköy Mahallesi'ne sıçradı.

Mahallenin giriş ve çıkışları kapatıldı. Yangına havadan müdahale ediliyor. Yangında mahalledeki 10 ev alevler arasında kaldı. Yanan evler, iş makinelerince yıkıldı.

Kalemler Mahallesi'nde yaşayan Türk vatandaşı ile Alman eşinden haber alamayan yakınları yardım istedi. Daha önce yanarak hasar gördüğü belirlenen evde ve çevresinde yapılan incelemede, evin bahçesindeki zeytinlikte çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde yangından etkilenen Bayır Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin turizm noktalarından Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz ve Milas olmak üzere 3 noktada yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Milas'ın Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde rüzgarın etkisiyle alevler mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Evler alevlerin arasında kaldı. Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri evlerini boşaltmaları için uyarıldı. Bazı vatandaşlar deniz yoluyla tahliye edildi.

Marmaris'in Turunç bölgesinde yangın söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Alevlerin kontrolden çıkması ile bölge için tahliye karar verildi. TSK, Aksaz Deniz Üs Komutanlığında iki çıkarma gemisini bölgeye sevk etti. Gemiler ihtiyaç halinde tahliyeye destek sağlayacak şekilde bekleyecek.

Orman Genel Müdürlüğü'de güncel tablo ile son durumu aktardı. 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınının 107’sinin kontrol altına alındığını duyurdu.

# Mersin # pkk # antalya # bodrum # muğla # orman yangını # AFAD # orman yangınları # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # Marmaris # akut # köyceğiz # gazipaşa # manavgat # silifke # kızılay # antalya orman yangını # Muğla yangın # Muğla orman yangını # yeşil vatan # antalya yangın # orman yangını pkk # PKK orman yangını # türkiye orman yangını