7. Şube 07'de Açıldı

Tüm Yerel Sen Antalya Şubesi Birlik Çağrılarıyla Açıldı

7. Şube 07'de Açıldı

KESK'e bağlı Tüm Bel Sen'den ayrılan Sendikal Birlik Grubu ile Birleşik Kamu-İş'e bağlı Yerel-İş Sendikasının bir araya gelerek kurdukları Tüm Yerel Sen'in 7. Şubesi Antalya'da açıldı. Açılışa siyasi partilerin temsilcileri, demokratik kitle örgütleri başkan ve üyeleri, diğer sendika temsilcileri ve çok sayıda Antalyalı katıldı. Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada Tüm Bel Sen'deki üyelere mücadeleye güç katma çağrısında bulundu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz Gülebay da açılışta yaptığı konuşmada AKP iktidarında, emekçilerin önemli kazanımlarını yitirdiklerini, bu sorunlar sürerken de mevcut sendikaların etnik temele dayalı siyaseti dikkate aldıklarını belirterek emek mücadelesinin kazanımlarını kaybettiğini söyledi. Gülebay, Cumhuriyetten, halktan ve emekten yana olan Tüm Yerel Sen'in bu koşullarda doğduğunu kaydetti.

Koç, Tüm Bel Sen İçinde Bir Parçamız Daha Var, Kendi Yanımıza Bekliyoruz

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel Sen'in 7. Şubesi Antalya'da açıldı. Kapalı Yol'da bulunan bir işhanının 3. katında faaliyet gösterecek olan Sendika için açılış töreni düzenlendi. Açılışa çok sayıda Antalyalı katıldı. Açılış öncesi Ulusal Kanal'a konuşan Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, Tüm Bel Sen'deki üyelere çağrıda bulundu. Koç; "Bizim dışarıda bir parçamız vardı o parçamızla birleştik. Ama şimdi Tüm Bel Sen içinde bir parçamız daha var. Onlarda bizimle aynı ulusal değerlere sahip, Atatürk'ün çizgisinde, Cumhuriyetle sorunu olmayan, ülkesiyle bayrağıyla sorunu olmayan değerli arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımızı da kendi yanımıza bekliyoruz. Mücadelemize güç katacaklardır" diye konuştu.

Etnik Temelde Siyaset Emek Mücadelesinin Kazanımlarını Kaybettirdi

Açılışta konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, son 10 yıllık AKP iktidarında emekçilerin önemli kazanımlarını yitirdiklerini söyledi. Mevcut sendikaların etnik temele dayalı bir siyaseti benimsediklerini, kimi sendika ve konfederasyonların siyasi partilerin arka bahçesi durumuna geldiğini belirten Gülebay, bu koşullarda emek mücadelesinin de kazanımlarını kaybetmeye başladığının altını çizdi. Bugün cumhuriyetten, halktan ve emekten yana bir sendikanın 'yıldız gibi yükseldiğini' söyleyen Gülebay, 9 Eylül gibi anlamlı bir günde kurdukları ve Türkiye'de 5 binden fazla üyeye sahip Tüm Yerel Sen'in 7. Şubesini Antalya'da açtıklarını belirtti.

Emeğin Mücadelesi Tüm Yerel Senle Yükselecek

Yerel seçimlerde sendikanın tavrının ne olacağı ile ilgili sorulara da yanıt veren Gülebay, "Biz cumhuriyetten, halktan ve emekten yana olan bütün adayların yanındayız. Aydınlığa karşı karanlığı savunan, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı duran adaylara asla geçit vermeyeceğiz" diye konuştu. Sendikanın faaliyetleri ile ilgili olarak da Gülebay, "Bu ülkede, ülke birliği beraberliği olmadan ne Suriye'de ne Irak'ta kimse sendikacılık yapamaz. Biz bunun bilincindeyiz. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Emekçinin sesi her zaman kulaklarımızda olacak. Emeğin mücadelesini yükseltmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, Antalya Şubesi Yönetim Kurulu'nu tanıttı. Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Necdet Hürdoğan Arslan Tüm Yerel Sen'in Antalya Şube Başkanı görevini üstlendi. Katılımcılarla birlikte açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Tüm Yerel Sen'in hizmet binası gezildi.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

# antalya # kesk