Ulusal Kanal, Halep'te!

Suriye Hükümeti, 25 Ocak’ta başlayacak diplomasi süreci öncesi masaya kuvvetli oturmak için Halep’te operasyonları genişletti. Halep güneyinde İdlib’e doğru hazırlık yapan ordu birlikleri kuzeyde de stratejik önemi yüksek olan köyleri bir bir IŞİD’den temizliyor. Kuveyrs Hava Üssü’ndeki IŞİD kuşatması kırıldıktan sonra Suriye Ordusu, Türkiye sınırına yakın olan ve IŞİD’in büyük yığınak yaptığı el Bab ilçesine doğru atağa geçti. Ulusal Kanal, Halep cephelerindeki durumu yerinde inceledi. Ulusal Kanal Suriye Temsilcisi Mehmet Kıvanç, bir gün önce IŞİD’in elinde olan Ayşe köyünde çatışmanın sıcak izlerini kaydetti.

Ulusal Kanal Suriye'de 4 yıldır IŞİD kuşatmasında olan Halep'in Kuvays ve El Hader ilçelerini görüntüleri. Ulusal Kanal Suriye Temsilcisi Mehmet Kıvanç 4 gündür Halep ve kırsalında incelemeler yaptı ve özel haberlere imza attı.

Halep'teki büyük operasyonun ikinci ayağını başlatan Suriye Ordusu çevre köyleri bir bir IŞİD'ten temizliyor. Ordu, Türkiye sınırına 30 kilometre mesafedeki El Bab'a doğu ilerliyor.

Suriye’nin ekonomi başkenti Halep, savaşın en karmaşık olduğu kent. Hem kent merkezi hem de kırsal bölgeler savaşın yarattığı büyük yıkımdan nasibini almış.

Halep'i alarak Şam’a doğru ilerlemek isteyen batı destekleri terör örgütleri, yaz aylarında büyük bozgun yaşadı. Suriye Ordusu 16 Ekim’de başlattığı operasyonlarla kentin güney kırsalında büyük ilerleme sağlayarak İdlib sınırlarına dayandı.

Güney cephe komutanlarından Albay Fatır, ordunun hedeflerini açıkladı. Fatır, planlarının İdlib ve Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki ordu birlikleriyle buluşarak cepheleri birleştirmek olduğunu söyledi.

Halep doğusundaki Kuveyrs askeri üssü ve çevresi operasyonların odak noktası.

Üs hem Halep’i savunmak hem de Türkiye sınırlarını kontrol etmek açısından oldukça önemli.

Kuveyrs üssündeki IŞİD kuşatması kırıldıktan sonra Suriye Ordusu civardaki köyleri temizlemeye başladı.

Ayşe köyünde ise bir gün önce IŞİD militanları bulunuyordu. Suriye ordusunun hedefi PYD'nin kanton ilan ettiği Afrin ve Ayn el Arap arasında yer alan El Bab...

Halep batısında ise Raşidin 4 ve Raşidin beş sokakları Fetih Ordusu militanlarından temizlendi. Kent merkezine batı yönünden bağlı son bölge olan Raşidin’den sonra Han Asel geliyor. Bu köy uluslararası köye yakın olması nedeniyle önem taşıyor.

HABER: MEHMET KIVANÇ / HALEP

ulusalkanal.com.tr

# ışid # el kaide # ulusal kanal # suriye ordusu # mehmet kıvanç