Çipras masaya oturacak

AB ve IMF'nin acı reçetesine hayır diyen Yunanistan, yeniden ikna çabalarına girişecek. Çipras, Brüksel’de düzenlenecek olağanüstü Euro Bölgesi liderleri zirvesinde borçların yüzde 30'unun silinmesi gibi tekliflerle masaya oturacak

Çipras masaya oturacak

AB ile IMF'nin kemer sıkma dayatmalarına ‘hayır’ diyen Yunanistan, Euro Bölgesindeki paniği arttırdı. Maliye Bakanı Varufakis’in istifasıyla eli iyice güçlenen ve muhalefetin de desteğini alan Başbakan Çipras, bugün AB lideriyle tekrar masaya oturacak.

Brüksel’de düzenlenecek olağanüstü Euro Bölgesi Liderleri Zirvesi, maliye bakanları toplantısının ardından başlayacak. Küba'nın eski lideri Fidel Castro'nun referandumdan çıkan sonuç nedeniyle kutladığı Çipras, borçların yüzde 30'unun silinmesi talebini de içeren yeni planını sunacak.

Çipras'ın referandum hamlesiyle uykusuz geceler geçiren Almanya Başbakanı Merkel, referandum sonucunu kabul ettiğini ancak ciddi teklifler beklediğini açıkladı. Yunanistan'ın görevi devralan yeni Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ise "ağır anlaşmalara boyun eğmeyeceklerini" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan için çözüm arayışını sürdürme konusunda anlaşırken, Avrupa Merkez Bankası da Yunan bankalarına desteğe devam kararı aldı.

Prof. Dr. Bilsay Kuruç, AB'nin Yunanistan'a siyasi müdahalesinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Yunanistan'da bankalar perşembe'ye kadar kapalı kalacak. Referandum nedeniyle başlatılan ücretsiz ulaşım ise Cuma'ya kadar sürecek.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # ekonomi # Syriza # aleksis çipras