Üretici PKK'lı tefecilerin elinde: Vatan Partisi'nden çözüm sözü

Uyuşturucu ve petrol kaçakçılığından kazançları büyük ölçüde azaltılan terör örgütü PKK, şimdi de tefeciliğe başladı. Doğu ve Güneydoğu’da ekonomik kriz ve korona salgını nedeniyle borca batan halk, yeterli destek göremeyince PKK’lı tefecilerin tuzağına düşüyor. Aydınlık gazetesi, bölgede yaşanan PKK'lı tefeci terörünü manşetine taşıdı.

Üretici PKK'lı tefecilerin elinde: Vatan Partisi'nden çözüm sözü

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve koronavirüs salgını doğu ve güneydoğuda esnaf ve çiftçileri zor durumda bıraktı. Yaşanan sorunlara bir de kuraklık eklenince çok sayıda kişi borca battı, bankalara borçlarını ödemekte zorlandı.

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre, bankacılık sisteminde kara listeye düşen esnaf ve çiftçiler, örgütün parasıyla yüksek faizle tefecilik yapan PKK’lıların tuzağına çekiliyor. PKK’lı tefecilerin de borçlarını ödeyemeyen vatandaşların mallarına tehditle el koydukları belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, Şırnak, Mardin, Silopi, Cizre başta olmak üzere bölgede PKK’lı tefecilerin etkinliğinin giderek arttığına dikkat çekiyor.

Bölgeyi iyi tanıyan Diyarbakırlı bir aşiret reisi de Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede PKK’lı tefeciler olayını doğruladı.

Aşiret reisi, ''Devlet bankaları dahil hiçbir banka esnafa, çiftçiye gerekli yardımı vermiyor. Zaten çoğu icralık. PKK bu durumu fırsata çevirmek istedi. Zor durumdaki esnafı, işadamını kucağa düşürüyorlar. Düne kadar aç olan adamlar bu paraları nereden buldu? Yanıtı bellidir; o paralar örgütün yani PKK’nın parasıdır. Terörle mücadelede gelir kaynakları kaybolunca bu işe sarıldılar. Borcunu ödeyemeyenlerin üstüne çullanıp her şeyine el koyuyorlar'' dedi.

Nusaybinli K.D. ise, PKK'lı tefecilerin bölgede yeni olmadığına dikkati çekerek, ''Bazıları doğrudan PKK adına bu işi yapıyor. Bizim ilçede birkaç yıl önce bu konu mahkemelik oldu. Bazıları tutuklandı. Ama şikayetçi olan şehri terk etmek zorunda kaldı. Bu durum aynen devam ediyor'' dedi.

PKK’yı yakından tanıyan bölge kaynakları, terörle mücadelede yenilgiye uğrayan, Türkiye sınırlarında ve sınırın Irak tarafına yakın bölgelerde hareket edemeyen PKK’nın taktik değiştirmeye başladığını belirtiyor.

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, üretim ve üreticiye değer verilmeden, tefeciliğin önüne geçilemeyeceğini belirtti ve sözlerine şçyle devam etti:

- Bankaların haciz terörü, elektrik borçları, girdi maliyetlerinin yüksekliği çiftçimizi tefecilere mahkum etmektedir. Üreticileri baş tacı eden, bankaların haciz terörüne dur diyen bir hükümet tefecilere nefes aldırmaz. Üretimi boğan ve üreticiye değer vermeyenlerin tefeciliğe son vermesi mümkün değildir. Bu bir hükümet sorunudur. Vatan Partisi'nin merkezinde olduğu üreticilerin milli hükümeti tefeciliğe geçit vermeyecektir. Üretici desteklenecektir. Mehmetçiğimiz görevini yapmıştır ve güvenlik için daima hazırdır. Sıra bölgeyi hızla kalkındıracak, feodal yapıyı çözecek, milleti huzura ve refaha kavuşturacak Üretim Devrimi'ni yapmaktadır.

# pkk # uyuşturucu # terör # vatan partisi # Cizre # şırnak # silopi