Tutuklanması istenen Nasuh Mahruki serbest bırakıldı

AKUT başkanı Nasuh Mahruki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermek için gittiği Çağlayan adliyesinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 6'ncı Sulh Ceza hakimliğine ifade veren Mahruki, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışı açıklama yapan AKUT Başkanı, Erdoğan'a hakaret etme kastının olmadığını söyledi.

Tutuklanması istenen Nasuh Mahruki serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermek için adliyeye gitti, ne olduğunu anlamadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nasuh Mahruki basın savcısı Murat İnal'a ifade verdi. Savcı, Mahruki'nin bir televizyon kanalındaki "Devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak" sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret olarak değerlendirdi. Savcı "devran dönecek" kelimesinin FETÖ ağzı olduğunu savunarak Mahruki'nin tutuklanmasını istedi.

Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade veren Mahruki'nin adli kontrol şartı istemiyle serbest bırakılmasına karar verildi.

Adliye çıkışı açıklama yapan Nasuh Mahruki, "Cumhurbaşkanı'na hakaret kastım yok" dedi.

Mahruki, konuşmasının nedeninin Yunanistan'a verilen 17 ada olduğunu söyledi.

AKUT başkanı, "yaptığım açıklama fikir ve düşünce özgürlüğüdür" ifadelerini kullandı.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İlker Yücel ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de Nasuh Mahruki'ye destek için Çağlayan Adliyesi'ndeydi.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: CANBERK HAZAR

ulusalkanal.com.tr

# akut # nasuh mahruki