Engellilerin e-KPSS mağduriyeti

Engelliler daha önce Kovid-19 nedeniyle iki kez ertelenen E-KPPS'nin artık tarihinin netleşmesini bekliyor. Sınavın en geç 15 Kasım’da yapılmasını ve engelli kontenjanının artırılmasını talep eden yurttaşlar, mağduriyetlerinin çözülmesini istedi.

Engellilerin e-KPSS mağduriyeti

Kovid-19 ile mücadele ederken çok sayıda sınav yapıldı. Ancak engellilerin bir işte çalışma umudunu bağladığı KPSS sınavı iki kez ertelendi. Engelliler mağduriyetlerinin giderilmesi için taleplerini sıraladı.

İş bulmakta zorlanan engelliler memur olma hayali ile e-KPSS sınavına giriyor. Yeni tip koronavirüse rağmen YKS, LGS, ALES gibi çok sayıda sınav yapıldı. Fakat e-KPSS sınavının tarihi iki kez ertelendi. Sınavın ne zaman yapılacağına ilişkin ise henüz bir tarih açıklanmadı. Yurttaşlar sınavın en geç 15 Kasım'da yapılmasını talep etti.

402 engelli örgütü e-KPSS mağduriyetine karşı seslerini yükseltmek için bir araya geldi, ortak bildiri imzaladı. Engelli örgütleri 7 Ekim’e kadar sınav tarihi açıklanmadığı takdirde bildiriyi duyuracakları bir basın açıklaması yapacak.

Engellilerin İstihdamda Hakları Platformu Sözcüsü Turhan İçli sınavla birlikte istihdam kontenjanın da artırılmasını istedi.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # lgs # ales # YKS # EKPSS