“PKK ile görüşmelerde yeni temsilci Efkan Ala mı?“

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren MHP’li Türkkan, önergesinde Hükümet’in Akil Adamı Muhsin Kızılkaya’nın, Başbakan Erdoğan'ın İçişleri Bakanlığı'na atadığı Efkan Ala'nın terör örgütü PKK ile sürdürülen görüşmelerdeki rolünü açıkladığını, PKK ile görüşmeleri bire bir yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sürdürdüğünün söylendiğini belirtti.

“PKK ile görüşmelerde yeni temsilci Efkan Ala mı?“

PKK İLE GÖRÜŞMELERİ ALA MI YÜRÜTÜYOR?

Başbakan Erdoğan’a Hükümet’in Akil Adamı Muhsin Kızılkaya’nın sözlerinde bahsettiği gibi terör örgütü PKK ile görüşmeleri yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bire bir sürdürdüğü doğru mudur diyen Türkkan, Efkan Ala’nın terör örgütü PKK ile görüşmeleri sürdüreceği düşünülerek mi bu göreve getirildiği sorusunu yöneltti.

AKİL ADAMLARA VERİLEN GÖREV DEVAM EDECEK Mİ?

Akil Adam Kızılkaya’nın, PKK ile başlatılan barış sürecinin bundan böyle daha ciddi olarak yürüyeceğini öne sürerek neyi kastettiğini de soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Hükümet’in başlattığı sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği, bu aşamada görevlendirilen Akil Adamlar’a verilen görevin devam edip etmeyeceği konusunda da Başbakan’dan açıklama istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Lütfü TÜRKKAN

Kocaeli Milletvekili

Hükümet’in Akil Adamı Muhsin Kızılkaya, Başbakan Erdoğan'ın İçişleri Bakanlığı'na atadığı Efkan Ala'nın terör örgütü PKK ile sürdürülen görüşmelerdeki rolünü açıklamış, PKK ile görüşmeleri bire bir yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sürdürdüğünü söylemiştir. Akil Adam Kızılkaya, PKK ile başlatılan barış sürecinin bundan böyle daha ciddi olarak yürüyeceğini öne sürmüştür.

Bu nedenle;

1-Hükümet’in Akil Adamı Muhsin Kızılkaya’nın sözlerinde bahsettiği gibi terör örgütü PKK ile görüşmeleri yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bire bir sürdürdüğü doğru mudur?

2-Efkan Ala, terör örgütü PKK ile görüşmeleri sürdüreceği düşünülerek mi bu göreve getirilmiştir?

3-Akil Adam Muhsin Kızılkaya, PKK ile başlatılan barış sürecinin bundan böyle daha ciddi olarak yürüyeceğini öne sürerek neyi kastetmiştir?

4-Hükümet’in başlattığı süreç bundan sonra nasıl işleyecektir, bu aşamada görevlendirilen Akil Adamlar’a verilen görev devam edecek midir?

ulusalkanal.com.tr

# pkk # erdoğan # efkan ala # lütfü türkkan