Ebru Gündeş’e MESAM şoku!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Ebru Gündeş’in ‘Annem İçin’ şarkısının da MESAM kararını açıkladı.

Sözleri ve bestesi Sezgin Büyük’e ait olan eserin, ara nağmesi ve notalarının “Ölmüş Bil” isimli eseriyle benzer olduğunu ve kendisinden izin alınmadan kullanıldığını ileri süren Ahmet Çakır, geçtiğimiz günlerde mahkemeye başvurmuştu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dava dilekçesi veren Ahmet Çakır, Ebru Gündeş ile Sezgin Büyük’ten 50 bin liralık tazminat istemişti.

Ünlü sanatçı Onur Akay, “Ayrıca ‘Ölmüş Bil’ isimli şarkının da MESAM kararı çıktı ve MESAM, “Eserin aranağme ve nakarat bölümlerinin işleme farkı olmakla birlikte aynı olduğu tespit edildi.” dedi ve MESAM kararının belgesini paylaştı. Akay, “MESAM, eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların kendi aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurulması gerektiğini ifade etti. Ölmüş Bil isimli şarkı internette yok ve bestecisi Ahmet Çakır’ın yorumu ile benim arşivimde olan bu şarkıyı ilk kez sizlerle paylaşacağım ve ‘Annem İçin’ şarkısı ile benzerliğini de göreceksiniz.” diyerek, Gündeş’in şarkısının hangi şarkıdan çalındığını da ilk kez arşivinden yayınladı.

Onur Akay’a konuşan Ahmet Çakır, “Sezgin Büyük, ‘Davayı geri çek şarkının %60’ı benim, %40’ı senin olsun.’ dedi ama ben kabul etmedim.” açıklamasını yaptı. “Başka şarkılarınız izinsiz kullanıldı mı?” sorusuna ise, “TV8’de yayınlanan ‘Aşk-ı Roman’ isimli dizinin jenerik müziği de bana ait ve Ayşe Arman’a bestelediğim şarkımdan çalındı.” dedi.

# ebru gündeş # mesam