Halkbank'a ABD'de dava açıldı

Halkbank'a karşı ABD'de yeni bir dava açıldı. Hazine Bakanı Albayrak, "Davanın hukuki dayanağı yok" dedi, "tam bağımsızlık" vurgusu yaptı. Halkbank da benzer davaların başarısız olduğunu bildirdi.

Halkbank'a ABD'de dava açıldı

New York Güney Bölge Mahkemesi'nde Halkbank'a yönelik yeni bir dava açıldı. Bazı müştekiler "sözde yaptırım ihlallerinden dolayı İran'dan alacaklarını tahsil edemediklerini" öne sürdü.

Konuyla ilgili Halkban'tan açıklama yapıldı. Geçmişteki davalar hatırlatıldı. "Müştekilerin bir kısmının da dahil olduğu, buna benzer davalar geçmişte başka uluslararası bankalara karşı da açıldığı" belirtildi. Açıklamada, "Bu davaların başarısızlık ile sonuçlandığı" vurgulandı.

Açıklamada, "Tüm yasal haklarımızı kullanacağız" denildi. Ayrıca, "Türkiye'ye karşı uluslararası alanda yürütülen dezenformasyon ve kasıtlı siyasi algı çalışmalarının etkisinin, özellikle bankayı hedef alan temelsiz ve mesnetsiz girişimlerde görüldüğü" aktarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bir değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Albayrak, "Ne Halkbank ne de başka bir kurumumuz, ekonomik tam bağımsızlık hedefi ile çıktığımız bu yolda attığı adımlardan bir nebze geri durmayacaktır" dedi.

"Tam bağımsızlık" vurgusu yapan Hazine Bakanı, "hiçbir hukuki dayanağı olmayan yeni bir dava açıldığını" belirtti.

ulusal.com.tr

# abd # halkbank