STK'lardan Bahar Kalkanı'na destek

Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonları ve demokratik kitle örgütleri İdlib'de Türkiye'nin attığı adımlara destek açıklaması yaptı. Açıklamada şehitler anıldı, birlik mesajı verildi.

STK'lardan Bahar Kalkanı'na destek

Saldırılar kınandı, İdlib için birlik vurgusu yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde demokratik kitle örgütü temsilcileri ve sendikaların konfederasyon yöneticileri İdlib için bir araya geldi. Ankara ve Şam arasında tansiyonun yükseldiği İdlib’de yapılan Bahar Kalkanı Harekâtı’na destek açıklaması yaptı.

Ortak açıklamayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlı okudu. Açıklamada Mehmetçiğe destek verildi.

Katılımcılar

Açıklamaya destek veren STK'lar şöyle sıralandı:

"Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Türkiye Noterler Birliği (TNB)."

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da ATO'da, TOBB ile eş zamanlı olarak ortak açıklamayı okudu.

# tobb # STK # Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği # Rıfat Hisarcıklıoğlu