Bakan Akar: ''TSK'nın Atatürkçülüğünü sorgulamak kimsenin haddi değildir''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 14 Haziran'da yapılacak NATO zirvesinden önce ABD'ye dikkat çeken mesajlar verdi. Türkiye ile ABD arasındaki esas sorunun PKK/YPG olduğunu belirten Akar, "ABD’li müttefiklerimizin anlaması gereken şey bu, bu konuda kararlıyız" dedi. TSK'yı hedef alan Atatürk tartışmasına da değinen Akar, "Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: ''TSK'nın Atatürkçülüğünü sorgulamak kimsenin haddi değildir''

14 Haziran'da yapılacak NATO zirvesinden önce Milli Savunma BakanıHulusi Akar'dan ABD'ye PKK-YPG tepkisi geldi.

Hürriyet'e konuşan Akar ABD ile yaşanan esas sorunun PKK-YPG olduğunu söyledi.

Akar, ''En büyük problem PKK/YPG terör örgütü meselesidir. Ortaya attıkları problemler öyle veya böyle çözülür ama çözemeyeceğimiz bir problem var. Bizim milletimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden bir PKK var. PKK’dan hiçbir farkı olmayan YPG var. YPG’ye TIR’lar, uçaklar dolusu silahlar götürüyor, YPG ile işbirliği yapıyorlar. Israrla ve inatla YPG, PKK değil diyorlar. Biz de bunu kabul etmiyor, bu aklımıza hakaret, diyoruz. PKK eşittir YPG olduğu çok açık. ABD’li müttefiklerimizin anlaması gereken şey bu, bu konuda kararlıyız'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik Atatürk tartışmalarına da yanıt veren Akar, "Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Akar, ''Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürkçü düşünce sistemi çerçevesinde kurulduğunu, şekillendiğini ve ona göre hareket ettiğini görmemek körlüktür. Bakanından komutanlarına, tüm personelinin Atatürkçülüğünü sorgulamak da kimsenin haddi değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Atatürkçülük kimsenin tekelinde, kimsenin zimmetinde değildir'' cümlelerini kullandı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kuvvetlerine karşı yaptığı pusuya ve 5 peşmergenin ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, "PKK bölgedeki istikrarsızlığın en büyük sebebidir. Terör bitirilene kadar TSK mücadelesine devam edecektir ve bu konuda Türkiye bölge ülkeleriyle işbirliği yapmaya hazırdır" ifadeleri yer almıştı.

# abd # Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # pkk # tsk # açıklama # YPG # işbirliği # gündem # milli savunma bakanı # nato # mesaj # hedef # hürriyet # NATO Zirvesi # ırak kürt bölgesel yönetimi # atatürkçülük