Yunanistan seçime gidiyor

Yunanistan yarın erken genel seçime gidiyor. Anketlerde muhalefetteki Syriza (Siriza) partisi önde gidiyor. Seçimden önce son kez halka seslenen Syriza lideri Alexis Tsipras (Aleksis Çipras) , "Syriza için bir ilk şans istiyoruz. Bu, Yunanistan için son şans olabilir" dedi. Avrupa Birliği ise seçimi Syriza'nın kazanmasından endişeli.

Yunanistan seçime gidiyor

Yunanistan’da cumhurbaşkanı seçilememesinin ardından başlayan erken genel seçim sürecinde sona gelindi. Yunan halkı yarın sandık başına gidiyor.

Anketlerde muhalefetteki sol parti Syriza önde görülüyor.

Seçimden önce son kez liderler halka mesajlarını verdi. Syriza lideri Alexis Tsipras (Aleksis Çipras), "Syriza için bir ilk şans istiyoruz. Bu, Yunanistan için son şans olabilir" dedi.

Syriza halka Yunanistan’a dış yardımlar karşılığında kabul ettirilen kemer sıkma önlemlerini yeniden müzakereye açma sözü verdi. "Pazartesi günü ulusal aşağılanma bitecek. Dışarıdan emir almayı sonlandıracağız" diyen Syriza lideri, önceki hükümetlerin Avrupa'ya tahhütlerine yerine getirmeyeceklerini de açıkladı.

Avrupa, seçimleri Syriza'nın kazanmasından kaygılı. Syriza seçimlerden galip çıkarsa Yunanistan Avro Bölgesi'nden çıkarılması dahi gündemde.

Anketlerde iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ise ikinci sırada. Ancak anketler iki parti arasındaki farkın giderek açıldığını gösteriyor. Başbakan Antonis Samaras, son konuşmasında mali politikaları savundu, "Sonuca çok yakınız" dedi.

2008’den beri ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan aldığı 240 milyar Avro borç karşılığında, "Troyka" olarak adlandırılan, Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin hazırladığı tasarruf programını uyguluyor.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # erken seçim # seçim # Alexis Tsipras