Ukrayna'dan NATO karargahına ziyaret

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba NATO karargahını ziyaret edecek ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

Ukrayna'dan NATO karargahına ziyaret

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Brüksel'de yarın NATOkarargahını ziyaret edecek ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

NATO'dan verilen bilgiye göre, Rusya-Ukrayna gerilimini görüşecek Kuleba ile Stoltenberg'in basına açıklama yapması da bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Kuleba'dan bir gün sonra 14 Nisan'da Brüksel'de olacak. Austin, İsrail'in yanı sıra Almanya'yı kapsayan ziyaretlerinden sonra Brüksel'de NATO karargahına giderek Genel Sekreter Stoltenberg ile görüşme yapacak.

Amerikalı üst düzey yetkililer, Blinken'ın da Brüksel'e gideceğini, masada İran ve Afganistan'ın yanı sıra Rusya-Ukrayna geriliminin olacağını aktarmıştı.

Avrupa Birliği'nin (AB) gündeminde de Ukrayna-Rusya gerilimi bulunuyor. AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının gayriresmi toplantısı 19 Nisan'da yapılacak ve toplantının ana gündem maddelerinden birini bu konu oluşturacak.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # iran # israil # almanya # Afganistan # nato # avrupa birliği # brüksel # ab # karargah # Anthony Blinken # nato karargahı