İtiraf gibi açıklama: Hata yaptık

Amerika Başkanı Obama'nın Paris'te teröre karşı düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne katılmamasıyla ilgili Beyaz Saray'dan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Beyaz Saray, yürüyüşe üst düzeyde katılmamalarının bir hata olduğunu açıkladı.

İtiraf gibi açıklama: Hata yaptık

Paris'te pazar günü teröre karşı yapılan Cumhuriyet yürüyüşüne Amerika Başkanı Obama'nın katılmamasıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Yürüyüşe yüz binlerce kişi katılmış, 40 ülkenin lideri de kortejin en ön sırasında yer almıştı.

Amerika Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Paris’teki yürüyüşe katılmamaları, Amerikan kamuoyu ve medyasında yoğun eleştirilere yol açarken, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest konuyla ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Earnest, Amerika'nın yürüyüşe üst düzeyde katılmamasının "hata" olduğunu açıkladı. Sözcü, "‘Doğrusunu söylemek gerekirse, daha üst düzey birini yollamalıydık. Şundan şüphe yok ki, başkan ya da başkan yardımcısının, milyonlarca kişinin katılacağı bir mitinge gitmesi, güvenlik yüzünden birçok kişiyi etkileyecekti" diye konuştu.

Terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne’ o sırada başka görüşmeler için Paris’te bulunan Amerika Adalet Bakanı Eric Holder da katılmamış, ABD’yi Fransa Büyükelçisi Jane Huntley temsil etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# Paris # Charlie Hebdo # Beyaz Saray