TESK'ten emeklilik için yeni talep

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu emeklilik yaşı gelen esnaf için "geriye dönük borçlanma" talebinde bulundu. 4 Ekim 2000'den önce oda ve vergi kaydı olan binlerce esnafın olduğu ifade edildi.

TESK'ten emeklilik için yeni talep

Binlerce esnafemeklilik yaşı geldiği halde geriye dönük borçlanma hakkı bekliyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik yaşı gelen esnaf için "geriye dönük borçlanma" talebinde bulundu.

"GERİYE DÖNÜK BORÇLANMA İMKANI TANINMALI"

Palandöken, Sosyal güvenlik hakkının anayasal bir hak olduğunu ifade etti:

- 4 Ekim 2000'den önce oda ve vergi kaydı olup esnaf olarak faaliyette bulunan binlerce esnafımız var. Bu esnafımızın emeklilik yaşı da geldi fakat o dönemde Bağ-Kur kaydı olmaması nedeniyle emekli olamıyor. Sosyal güvenliğin anayasal bir hak olduğu unutulmadan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma imkanı tanınmalı.

Palandöken, emeklilikte yaşa takılan kesim için çalışma yürütüldüğünü belirtti. Uzun zamandır Bağ-Kur mağduriyeti yaşayan ve bu konuda müjde bekleyen esnafın unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, esnafın 9 bin, Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olanların ise 7 bin 200 prim günüyle emekli olduğunu hatırlattı:

- Arada yaklaşık 5 yıllık bir fark mevcut. Esnaf ve sanatkar olmak bir dezavantaj olmamalı. Çünkü esnafımızın ne hafta sonu ne bayramı ne de tatili var. Sürekli çalışan esnafımız da artık 7 bin 200 gün ile emekli olabilmeli.

# esnaf # emeklilik yaşı # TESK # bendevi palandöken # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # emeklilik # talep # borçlanma # TESK Bendevi Palandöken # bağ kur