FBI'dan Türkiye'ye sürpriz ziyaret

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’ndan üst düzey bir heyet, 2 yıl aradan sonra Türkiye’ye sürpriz bir ziyarette bulundu. FBI heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü, terör, istihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve narkotik dairelerinde temaslarda bulundu.

FBI'dan Türkiye'ye sürpriz ziyaret

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in zehirlendiği iddialarının gündemde olduğu bir dönemde Türkiye’ye sürpriz bir ziyaret yapıldı.

2 yıl aradan sonra üst düzey şeflerin de aralarında bulunduğu FBI heyeti, geçen hafta Ankara’ya geldi. Heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Terörle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ile İstihbarat Başkanlığı’nda görüşmeler yaptı. Emniyet birimleri, yapılan toplantılara Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurum temsilcilerinin de katıldığını belirtti.

FBI İLE TERÖR ÖRGÜTLERİ KONUŞULDU

Görüşmelerde FETÖ, PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle ilgili çok kapsamlı dosyalar paylaşıldı. Türk istihbarat ve terör birimleri, PKK ile ilgili hazırlanan geniş kapsamlı dosyayı FBI heyetine sundu. ABD’nin Irak ve Suriye’de temasta olduğu PKK’nın üst düzey isimleriyle ilgili de bilgi aktarıldı.

Edinilen bilgiye göre Türkiye’nin 2011’den bu yana sınır dışı ettiği ABD uyruklu 44 DEAŞ’lının bilgileri Amerikalı yetkililere verildi. FBI heyetinin, 44 DEAŞ’lıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve bu kişileri sürekli takibe aldıklarını söyledikleri öğrenildi.

FETÖ ELEBAŞISI GÜLEN’İN İADESİ MASADAYDI

Türkiye, FETÖ Elebaşısı Gülen ile ABD’ye kaçan FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle ilgili yürütülen soruşturmaların dosyalarını FBI’a iletti. Türkiye’nin daha önce Gülen’in iadesi için yaptığı girişimler de konuşuldu.

FETÖ’nün ABD’deki okulları ile ilgili hazırlanan dosyalar da FBI’a verildi. FETÖ yapılanması ile ilgili ABD’de vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik, kara para aklama gibi suçlardan devam eden soruşturmalarla ilgili bilgi alışverişinde de bulunuldu.

# abd # ankara # türkiye # fetö # pkk # fethullah gülen # Emniyet Genel Müdürlüğü # deaş # terör # terörle mücadele # ziyaret # narkotik # dışişleri bakanlığı # abd türkiye # istihbarat # fbi # Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele # terör örgütleri # FETÖ terör