Devletin yapması gerekeni Perinçek yapıyor! Yurt dışı yasağını kaldırın!

Devletin yapması gerekeni Perinçek yapıyor! Yurt dışı yasağını kaldırın!

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, yurt dışı yasağı bulunduğu için 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de yapılacak “itiraz duruşması”nda savunma hakkını kullanamama riskiyle karşı karşıya olan İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'i köşesine taşıdı.

Aşık yazısında "İktidar partisi ve devletin yapması gerekeni üstlenen Doğu Perinçek’in bir de elinin kolunun bağlanması ülkeyi yönetenlerin kimden yana oldukları konusunda kuşku yaratıyor."dedi.

Aşık'ın Milliyet'teki Açık Pencere adlı köşesindeki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ermeni Soykırımı iddialarının yalan olduğunu İsviçre’de dile getiren Doğu Perinçek’in aldığı cezaya karşı açtığı davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İsviçre’yi mahkûm etmişti. İsviçre’nin kararı temyiz etmesi sonucu Ermenistan’ın da müdahil olduğu bu dava AİHM Büyük Daire’de 28 Ocak 2015 tarihinde görülecek.

Ancak Doğu Perinçek, yurtdışı yasağından dolayı davaya katılamayacak, savunma yapamayacak...

İktidar partisi ve devletin yapması gerekeni üstlenen Doğu Perinçek’in bir de elinin kolunun bağlanması ülkeyi yönetenlerin kimden yana oldukları konusunda kuşku yaratıyor.

Eğer istenirse Doğu Perinçek’e geçici izin verilerek Strasbourg’daki davada savunma yapması sağlanabilir. İzin verilmemesi o soruya yol açar: Kimden yanasınız?

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # Doğu Perinçek # milliyet gazetesi # aihm # Beni alın Perinçeki Gönderin # melih aşık