Hasan Yalçın anıldı

Hayatına mücadeleye adayan, 6. Filoyu denize döken 68 Kuşağı önderlerinden Hasan Yalçın, ölümün 12. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Dava arkadaşları ve ailesi Yalçın’ın mezarı başında "Uğruna mücadele ettiği davasını başarıya ulaştırmak için söz veriyoruz" dedi.

Hayatını Emperyalizme karşı mücadeleye adadı. 68 ‘de 6. Filo'yu Dolmabahçe’den denize döktü, her yurttaşın eşit eğitim alması için 441 kilometrelik yürüyüşe önderlik etti. Fikir kulüpleri federasyonu genel yönetim kurulu üyeliği , İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 80 darbesinde 4 yıl cezaevinde tutuklu kaldı. Genç nesile mücadele pratiğini aktarmak için 11 kitap yazdı.

2000’e Doğru dergisinin Ankara temsilcisi, 68 kuşağı önderlerinden Hasan Yalçın’ın ölümünün üzerinden 12 Yıl geçti. 29 Ağustos 2002'de Uşak’ta seçim çalışmalarındayken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Dava arkadaşları ve ailesi Hasan Yalçın’ı mezarı başında andı.

Cebeci Asri mezarlığı İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıs Bayram Yurtçiçek konuştu, "Uğruna mücadele ettiği davasını başarıya ulaştırmak için söz veriyoruz" dedi.

Hasan Yalçın’la birlikte 6. Filoyu denize döken , dava arkadaşı Kamil Dede, Türkiye’nin geldiği durumu hatırlatarak Bugün ona çok büyük ihtiyacımız var dedi.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş de Hasan Yalçın gibi bir devrimci öndere sahip olmanın büyük bir şans olduğunu belirtti.

Haber: Hüsna Sarı

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # Hasan Yalçın # 68 kuşağı