122 devlet başkanı dinlendi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın 122 devlet başkanı ile ilgili bilgi topladığına ilişkin yeni bir belge ortaya çıktı. Buna göre devlet ve hükümet başkanlarının isimleri listede alfabetik şekilde sıralandı. İlk sırada ise Malezya eski Başbakanı Abdullah Bedevi var.

122 devlet başkanı dinlendi

NSA 122 lideri dinledi. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın 122 devlet ve hükümet başkanı hakkında bilgi topladığına ilişkin yeni bir belge ortaya çıktı.

Haberin kaynağı Alman Der Spiegel dergisi. Dergi bu iddiasını NSA’nın eski sistem analisti Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelere dayandırdı. Habere göre devlet ve hükümet başkanlarının isimleri listede alfabetik şekilde sıralandı. İlk sırada Malezya eski Başbakanı Abdullah Bedevi’nin bulunduğu belirtildi.

2009 yılının mayıs ayına ait olan listedeki 11 isim örnek olarak açıklandı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın da bulunduğu listede eski Somali Lideri Abdullahi Yusuf, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Guatemala eski Devlet Başkanı Alvaro Colom, Kolombiya eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Mali eski Devlet Başkanı Amadou Toumani Toure, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve son sırada Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko var.

ulusalkanal.com.tr

# abd # dinleme # NSA