Amerikan uçağı, PYD'ye Ayn el Arap'ta silah yardımı yaptı! Ulusal Kanal, görüntülere ulaştı

Amerika, Suriye’deki kara gücü PYD’ye uçaklardan silah ve yardım malzemesi attı. Görüntülere sadece Ulusal Kanal ulaştı. Görüntülerde bir Amerikan uçağının Fırat Nehri’nin 4 kilometre doğusuna malzeme bıraktığı görülüyor. ABD böylece ilk kez Suriye Demokratik Güçleri’ne değil, direkt PYD’ye silah verirken suçüstü yakalanmış oldu.

Amerika suçüstü yakalandı, Suriye’deki kara gücü PYD’ye ilk kez doğrudan silah ve yardım malzemeleri verdi.

Amerikan uçakları, 22 Kasım’da Fırat Nehri’nin 4 kilometre doğusuna yani sadece PYD’nin kontrol ettiği Ayn El Arab’a havadan silah attı.

ABD’nin terör örgütüne yardım anının görüntülerine sadece Ulusal Kanal ulaştı.

Terör örgütüne yardım 22 Kasım akşamı saat 20.27’de yapıldı. Görüntülerde, bir Amerikan uçağının, Türkiye’nin Suriye sınırı yakınlarında bir bölgeye silah ve malzeme attığı görülüyor.

Amerikan uçağının tipi ve hangi üsten kalkdığı ise henüz belirlenemedi.

Amerika'nın El Bab’ın Türkiye’den önce PYD’nin eline geçmesi için Menbiç'e 100 TIR silah ve mühimmat gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Defalarca PYD’ye silah yardımı yapan ABD kendisini daha önce “Suriye Demokratik Güçleri’ne yardım ettiğini söyleyerek savunuyordu.

Ancak Ulusal Kanal’ın edindiği görüntülerde yardım yapılan yerin Ayn El Arap olduğu, bu bölgede de PYD dışında başka hiçbir örgütün olmadığı biliniyor.

Böylece Amerika, PYD’ye doğrudan silah verirken ilk kez görüntülendi.

HABER: ERDEM ATAY

ulusalkanal.com.tr

# abd # suriye # pyd # ulusal kanal # ayn el arap # erdem atay