Askerden müdahale önerisi

“PKK'yla anladığı dilden konuşalım”. Genelkurmay'ın Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hükümete söylediği son sözü bu oldu. Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, önceki günkü toplantıda PKK'nın ayaklanma hazırlıklarına karşı Genelkurmay'ın sunduğu önerileri aktardı. Takan, ayrıca Cizre olaylarında müdahale talimatının son anda Başkakanlık emri ile geri çekildiğini belirtti.

Askerden müdahale önerisi

Yeni Çağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, 2014 yılının son MGK'sındaki ayrıntıları kaleme aldı. Yazı da

Türk Ordusunun komuta tademesinin PKK'ya karşı sert önlemler alınmasını önerdiği belirtildi. PKK'nın olası bir kalkışma için silah üsleri kurduğunu belirten komutanlar, hükümete “PKK'yla anladığı dilden konuşalım” teklifini yaptı.

"MGK’da askeri kanat, ayaklanma hazırlıkları ile değerlendirmesinİ sundu. Cizre başta olmak üzere PKK’nın ayaklanma üssü olarak tespit edilen “7 baş çıban noktası” ile ilgili şok tespitler ortaya döküldü. Askeri kanat değerlendirmeleri bitirdikten sonra da son söz olarak, “Asayiş çok kritik noktada. Teröristle anlayacağı dilden konuşmadıkça olmaz” dedi"

Takan ayrıca, Cizre'deki PKK-Hizbullah çatışması için güvenlik güçlerine Başbakanlıktan verilen müdahale talimatının son anda nasıl geri çekildiğini anlattı.

"PKK-HÜDA PAR çatışmasının yaşandığı Cumartesi günü bakın ne oluyor? Başbakanlık kanalıyla emniyet ve Jandarma güçlerine “operasyon için hazırlık ve yığınak yapın” talimatı veriliyor. Emri alan güvenlik güçleri son talimat için beklemeye geçiyor. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise aynı kanaldan farklı bir talimat geliyor; “Emir geri çekildi. Zamanlama uygun değil.”

Takan'ın köşesinden aktardığı diğer bir bilgi de Cizre olaylarında 3 değil 4 kişi hayatını kaybettiği yönünde. Buna göre dördüncü kişinin PKK’nın dağ kadrosundan olduğu için bu kimlik saklandı. Bu kişinin Ramazan Zeybek isimli 25 yıllık PKK yöneticisi olduğu gelen bilgiler arasında.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # ahmet takan # asker # MGK # hizbullah # hüdapar