Fransa Paris'te iki saldırı: 1 kişi öldürüldü

Fransa'nın Başkenti Paris'teki Orly Havalimanı'nda bir askerin silahını almak isteyen kişi etkisiz hale getirildi. Olayın ardından havalimanı boşaltıldı ve bölgede operasyon başlatıldı. Paris'te sabah saatlerinde de yol kontrolü sırasında polise ateş açıldı. İki saldırıyı da aynı kişinin gerçekleştirdiği açıklandı.

Fransa Paris'te iki saldırı: 1 kişi öldürüldü

Paris yakınlarındaki Orly Havalimanı'nda görevli askerin silahını almaya çalışan bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'in ikinci büyük havalimanı olan Orly'de yerel saatle 08.30'daki olaydan sonra havalimanına özel birlikler sevk edildi ve havalimanı aramalar yapılması amacıyla boşaltıldı.

Bomba imha ekiplerinin de gönderildiği Orly Havalimanı ile çevresine sefer yapan metro ve banliyö trenleri de durduruldu.

Bu saldırıdan önce bir olay daha yaşandı. Sabah saat 06.55'te şehrin kuzeydoğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açıldığı açıklandı.

Bir polisin yaralandığı saldırının ardından aracını bırakıp kaçan kişinin bir başka araç çaldığı bildirildi.

Reuters'ın haberine göre polis kaynakları havalimanında etkisiz hale getirilen kişinin, sabah polise saldıran kişi olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bir kişi, havalimanında devriye gezen askerlerden birinin silahını alıp alanda bulunan bir mağazaya saklandı. Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# fransa # Paris # silah sesleri