Kumburgaz'da tutuklama

Kumburgaz'da denizde kaybolan 5 gence, deniz bisikletini kiralayan işletmenin sahibi tutuklandı. Arama kurtarma çalışmaları ise denizaltına yöneldi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da 3 mayın tarama gemisi ile deniz dibini tarıyor.

Kumburgaz'da tutuklama

Kumburgaz Kamiloba sahilinde deniz bisikleti ile açılıp kaybolan 5 genç ile ilgili ilk tutuklama kararı çıktı. Gençlere deniz bisikletini kiralayan işletmenin sahibi tutuklandı.

Umutların tükenmek üzere olduğu gençler için ise artık "kayıp araması" yapılıyor. 72 saat doldu, deniz üstü aramalardan bir sonuç çıkmadı.

Arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 3 mayın tarama gemisi katılıyor.

Mayın gemileri, sonar düzeneği ile denizin dibini arıyor.

Kriz Masası'ndan, Marmara Denizi'nin 4 de 3'ü üzerinde çalışma yapıldığı açıklandı.

Kayıp gençlerin, Maramara açıklarında bir İDO feribotundan görüldüğü ihbarı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İDO, yolcuların görüp kaptana durumu ilettiğini, kaptanının da durumu kıyı emniyetine haber vererek bölgeden ayrıldığını açıklamıştı.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, ihbarı yapıp bölgeden ayrılan kaptanın deniz kanunlarını çiğnediği belirtildi. Komutanlıktan yapılan açıklamada, "Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi'ne atıf yapıldı, "Çocukları bırakıp gitmek yerine müdahale etmeliydi" denildi.

ulusalkanal.com.tr

# tutuklama # kumburgaz