Yeşil Vatan'da mücadele 14. gününde

Orman yangınlarıyla mücadelede 14. güne girildi. 270 yangından 268'i kontrol altına alınırken, Muğla'nın Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yeşil Vatan'da mücadele 14. gününde

İki haftadır devam eden orman yangınlarıyla mücadelede sona yaklaşıldı. Son 13 günde çıkan 270 orman yangınının 268'si kontrol alınırken, Muğla'nın Milas ve Köyceğiz ilçelerinde alevlerle mücadele devam ediyor.

Tarım ve Orman BakanıBekir Pakdemirli, Köyceğiz'deki yangının vadiye hapsolmuş şekilde devam ettiğini aktardı. Milas’ta ise orman yangını makilik alanda etkisini sürdürüyor.

Milas ve Köyceğiz’de alevlerle mücadeleye, 15 uçak, 9 İHA, 64 helikopter, 850 arazöz ve 5 bin 250 personel katılıyor.

Muğla’nın Ula ve Aydın’ın Bozdoğan ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yangınlar ise, büyümeden söndürüldü. Ula’da yaklaşık bir hektar alan zarar gördü.

Son iki haftada Muğla ve Antalya'da 127 bin hektar ormanlık alanı terör örgütü PKK’nın çıkardığı yangınlarda kül oldu. 15 bin dekarın üzerinde tarla, sera ve bahçe yandı. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı 7 bine yakın hayvan telef oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin verdiği bilgiye göre, ekonomik kayıp 2 milyar TL'nin üstünde...

# muğla # milas # Tarım ve Orman Bakanı # Bekir Pakdemirli # orman yangınları # köyceğiz # yeşil vatan