Zamanda yolculuk başlıyor

“Zaman Treni” akademik, kaliteli, belgelere ve verilere dayanan bilimsel bir tarih programının aynı zamanda eğlenceli olabileceğini gösteren bir televizyon programı ve bir yazı köşesidir.

Zaman Treni” akademik, kaliteli, belgelere ve verilere dayanan bilimsel bir tarih programının aynı zamanda eğlenceli olabileceğini gösteren bir televizyon programı ve bir yazı köşesidir.

Programı hazırlayıp sunan bizler; Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek olarak, bir sezon boyunca, eğlenceli ve bilgi dolu bu yolculuğa sizleri davet ediyoruz.

İLK KEZ YAYINLANACAK BELGELER

Geniş perspektifli, çok sayıda dilden belgeyi birinci elden kullanmayı vaad eden program aynı zamanda yeni yayınlanacak çalışmaları herkesten önce konu alıp incelemeyi de hedefler.

Henüz basılmamış kitaplar, makaleler, yabancı dilde basılıp Türkiye’de bilinmeyen ya da az bilinen konular, basıldığı halde yıllar önce kıyıda köşede kalmış çok önemli çalışmalar bu programın birinci dereceden ilgi odağıdır.

YABANCI ARŞİV VE KAYNAKLAR

Bu programda Rusça kaynaklar, İspanyolca el yazmaları, İtalyanca mektuplar Hırvatça destanlar, Yunanca belgeler, Portekizce seyahatnameler, Osmanlıca fermanlar ve daha pek çok dilden kaynak masaya yatırılıp tartışılacak. Disiplinler arası bir platformda ilerleyecek olan programımızda aramızda tercüman olmayacak!

AYDINLIK GAZETESİ’NDEN TAKİP ET

Pazar günü izleyeceğiniz programa dair belgeleri, konuya dair verileri ve diğer yeni gün ışığına çıkarılmış küçük bilgileri aynı gün Aydınlık’taki köşemizden okuyabileceksiniz.

HER PAZAR 20’DE ULUSAL KANAL’DA BULUŞALIM

Size sıradışı, eğlenceli, geniş açılı, su gibi akan bir program vaad ediyoruz!

Bu Pazar ve her Pazar saat 20.00’de ekran başında buluşmak dileğiyle!

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal mehmet perinçek ne zaman zaman treni hangi gün özlem kumrular