Güvenli turizm şimdi daha güvenli

Antalya'da, "Turizm İçin Güvenlik" tanıtım organizasyonu programı düzenlendi. Yabancı misyon büyükelçileri ve yabancı basın mensuplarına Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ve yaz sezonu hazırlıklarına ilişkin bilgi verildi.

Güvenli turizm şimdi daha güvenli

Antalya'da, "Turizm İçin Güvenlik" tanıtım organizasyonu programı düzenlendi. Program, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının ev sahipliğinde yapıldı.

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen programda, yabancı misyon büyükelçileri ve yabancı basın mensuplarına Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ve yaz sezonu hazırlıklarına ilişkin bilgi verildi.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl salgına rağmen Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sayesinde 16 milyon ziyaretçi ağırlandı. An itibariyle ülkemizde 9 bin 800’ün üzerinde tesis ve araç Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamına alındı. Programda bulunan 136 kriter, bu yıl 171’e çıkarıldı.

Turizm çalışanlarında aşılama da sürüyor. Mayıs sonuna kadar da tüm turizm çalışanlarının aşılanması hedefleniyor.

Bu yıl "Güvenli Turizm Şimdi Daha Güvenli" sloganıyla devam ediliyor. Tüm bu ayrıntılı bilgileri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıkladı. 89 ülkenin misyon şefleri ve yabancı konukların katıldığı programda sunumlar yapıldı.

# antalya # Kültür ve Turizm Bakanlığı # belek # turizm # mehmet nuri ersoy # Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy # yaz # Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı # güvenli turizm # Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı # Belek Turizm Merkezi