Odatv’ye erişim engeli getirildi

Odatv internet sitesine erişim engeli mi getirildi

Odatv’ye erişim engeli getirildi

Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv'ye erişim engeli getirildi. Siteye an itibarıyla giriş yapılamıyor.

Odatv'den yapılan açıklamada, "2007 yılında kurulan hOdatv.com’a, BTK tarafından verilen idari tedbir kararı gereği erişim sağlanamamaktadır. Yayın hayatımızda ilk kez gerçekleşen bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz." ifadelerine yer verildi.

MİT mensubunun cenaze görüntülerini yayınladığı için Odatv'ye soruşturma açılmış, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Odatv muhabiri Hülya Kılınç gözaltına alınmış, çıkarıldıkları 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmışlardı. Ardından yayın yönetmeni Barış Pehlivan da ifadeye çağrılmıştı.

İnternet sitesine girmeye çalışan kullanıcılar, "5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucundan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05/03/2020 tarhi ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır" uyarısıyla karşılaşıyor.

ulusal.com.tr

# odatv