Dışişleri'nden Yunanistan'a sert yanıt

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye’yi hedef alan açıklamalarına Ankara'dan sert yanıt geldi. Yunanistan’ın, diyalogdan kaçmak için bahaneler ürettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, “Atina, tehdit diliyle ve Avrupa Birliği’ni arkasına almaya çalışarak bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden Yunanistan'a sert yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Dendias’ın Türkiye’ye yönelik tehditkar bir dil kullandığına dikkat çeken Aksoy, Yunan tarafının diyalogdan kaçmak için bahaneler ürettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy:

- Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde Ağustos ayından bu yana sergilediği yapıcı tavır ve attığı iyi niyet adımları maalesef karşılık bulmamıştır. Yunanistan'ın, bölgedeki maksimalist talepleri karşısında, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak için yürüttüğümüz kararlı faaliyetleri ‘provokatif’ hatta ‘yasadışı’ olarak nitelemesi diyalogdan kaçmak için ileri sürdüğü bahanelerdir.

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Atina yönetimine bir kez daha koşulsuz diyalog çağrısı yaptı:

- Türkiye diyalog çağrılarını her daim sürdürmüştür ve sürdürecektir. Yunanistan tehdit diliyle ve Avrupa Birliği’ni arkasına almaya çalışarak bir sonuca ulaşamayacağını artık anlamalıdır. Önkoşullar ileri sürmekten vazgeçmeli ve görüşme masasına bir an evvel oturmalıdır.

ulusal.com.tr

# Hami Aksoy # türkiye yunanistan