Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı referandum anketinin sonucunu Ulusal Kanal'da açıkladı

Referanduma 12 gün kaldı. Anketler, AKP'yi kara kara düşündürüyor. Farklı anket şirketlerinin yaptığı saha çalışmalarında "Hayır" oyları önde. SONAR'ın araştırmasına göre hayır oyları yüzde 51,2 önde. Ve bu durumun referanduma kadar değişmesi çok zor.

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Ulusal Kanal'da katıldığı Havadis programında referandumanketinin sonuçlarını açıkladı.Anket şirketleri iddialı. Referandumdan "hayır" çıkacak. Saha çalışmaları bunu gösteriyor.

Hakan Bayrakçı'nın başında olduğu SONAR'ın son anket sonuçlarına göre hayır oyları yüzde 51,2 önde. "Evet"in oranı ise 48,8. Bayrakçı sonuçları Ulusal Kanal yayınında değerlendirdi.

Bayrakçı, kararsızların da sandığa gideceğinden emin.

Doğu ve Güneydoğu'daki iller de referandumda "hayır" oyu kullanacak. Siyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi, 15 ilde yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre bölge halkının yüzde 58.2'si referandumda "Hayır" oyu, yüzde 29.5'i ise "Evet" oyu diyor.

Ankete katılanların yüzde 7.9'u kararsız. Seçmenlerin yüzde 2.3'ü sandığa gitmeyeceğini ve yüzde 2.1'i de bu soruya yanıt vermeyeceğini beyan ediyor.

Oy oranlarına göre karasızların oyu dağıtıldığında ise hayır oyu yüzde 64.6'ya kadar çıkıyor. Evet ise yüzde 32.75'ü görüyor.

Araştırma sonuçlarında 1 Kasım 2015'de AKP oy verdiğini belirtenlerle ilgili veriler de mevcut. Buna göre 1 Kasım'da AKP'ya oy verenlerin yüzde 79.8'i referandumda "Evet", yüzde 11.5'i "Hayır" oyu vereceğini belirtti. AKP seçmeninin yüzde 6.5'i kararsız olduğunu, yüzde 1.9'u da sandığa gitmeyeceğini söyledi.

Hükümete göre de başkanlık bıçak sırtı. Fox TV yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, referandumu "kılıç üstünde" diye nitelendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # referandum # anket # sonar # Hakan Bayrakçı # havadis