Meteorolojiden İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji bir diğer uyarıda Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Orta ve Doğu Karadeniz kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı.Fırtına uyarısıyla ilgili İBB AKOM'dan da açıklama yapıldı.

Meteorolojiden İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden yapılan art arda açıklamlarda "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI

Meterolojiden yapılan bir diğer açıklamada "Cuma sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın güney yönlerden Marmara’nın güney ve doğusu,Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AKOM DA UYARIDA BULUNDU

Fırtına uyarısıyla ilgili İBB AKOM'dan da açıklama yapıldı.İBB AKOM'dan yapılan uyarıda, "İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümünün yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Lodos yönlü rüzgârın yarın sabah erken saatlerden itibaren şiddetini arttırarak aralıklarla fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması beklenirken, beraberinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor" denildi.

ulusal.com.tr

# bursa # istanbul # ibb # akom # meteoroloji # sağanak # yağış # kocaeli # yalova