Hacı Bektaş-I Veli vefatının 750. yıl dönümünde anılacak

Hacı Bektaş-ı Veli, vefatının 750. yıl dönümünde anılacak. Etkinlik duyuruları yapılmaya başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da kapsamlı bir etkinlik yapacak. 3-4 Ağustos'taki anmanın teması "İnsanlığın Özü, Pir Veli'nin Sözü" olacak.

Hacı Bektaş-I Veli vefatının 750. yıl dönümünde anılacak

2021 yılı UNESCO tarafından Hacı Bektaş-ı Veli Anma Yılı olarak belirlendi. Anadolu'ya felsefesiyle örnek olan Hacı Bektaş-ı Veli'nin vefatının 750. yıldönümüne özel etkinlikler yapılacak.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda da etkinlikler yapılacak. Anma programı etkinlikleri BeyoğluEmek Sineması'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Hacı Bektaş-ı Veli uluslararası katılımlı törenlerle anılacak. Yapılacak anmanın teması "İnsanlığın Özü, Pir Veli'nin Sözü" olacak.

Toplantının açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Öcal Oğuz da konuşma yaptı.

3 - 4 Ağustos'taki anma törenine herkes davet edildi.

# türkiye # beyoğlu # UNESCO # Nevşehir # ttk # Türk Tarih Kurumu # emek sineması # hacı bektaşi veli