Gara'ya giden HDP'li vekilin kirli sicili

Gara'ya gittiği açıklanan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'in sicilinin bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. Hakkında 35 fezleke bulunan Taşdemir, PKK'nın Meclis'teki savunucularından. PKK/KCK üyeliği nedeniyle 5 yıl cezaevinde kalan Taşdemir, terörist cenazeleri ve Boğaziçi'deki kışkırtıcı eylemlere de katıldı.

Gara'ya giden HDP'li vekilin kirli sicili

Gara'da PKK'lılarla buluştuğu tespit edilen HDPAğrıMilletvekiliDirayet Dilan Taşdemir'in birçok terör faaliyeti olduğu ortaya çıktı.

Gara'ya gitmesi nedeniyle hakkında soruşturma açılan HDP'li Taşdemir'in 35 fezlekesi bulunuyor. Fezlekelerde Taşdemir’e yönelik suçlamalar arasında silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma ve terör örgütü mensuplarına yardım etmek yer alıyor.

KCK operasyonları sonucunda tutuklanan ve 5 yıl cezaevinde kalan HDP’li Taşdemir'in birçok teröristin cenazesine katıldığı tespit edildi. Taşdemir, 24 Mayıs 2016'da Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde etkisiz hale getirilen PKK'lı "Zeyra Çıra" kod adlı Antika Acar'ın cenazesine katıldı.

Yine Şırnak Cizre'de güvenlik güçlerine saldırdıktan sonra etkisiz hale getirilen teröristin Erzurum Tekman'daki cenazesinde boy gösterdi.

HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir hendek operasyonları esnasında Cizre'deki PKK'lı teröristlere de kalkan olmaktan geri durmadı. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden PKK lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için kampanya da eşlik etti.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin vekili Taşdemir'in ismiyle 6-8 Ekim olaylarına ilişkin iddianamede karşılaşıldı. İddianamede yer alan bilgilere göre Taşdemir PKK'nın kadın yapılanması olan Özgür Kadın Kongresi'nin dönem sözcülüğünü yaptı. Ağrı'daki yasadışı toplantıda örgütün sözde "Serhat eyaleti" dediği bölgede hükümete karşı direniş ve iç savaş çağrılarında bulundu.

HDP'li Taşdemir, Boğaziçi kışkırtmalarına katılmakta da geri durmadı.

# pkk # terörist # hdp # milletvekili # kck # ağrı # cezaevi # gara # dirayet dilan taşdemir