Irak'ta son durum

Irak hükümeti, IŞİD terör örgütüne karşı operasyonları genişletiyor. Merkezi hükümet, IŞİD'in saldırdığı Telafer'e silah, mühimmat ve asker gönderdi. Tuzhurmatu'da silah bırakan askerler yeniden orduya yazıldı. Ayetullah Ali Sistani'nin çağrısı üzerine, 50 bin kişilik gönüllü ordusu kuruldu.

Irak'ta son durum

Irak ordusu, IŞİD terör örgütüne karşı operasyonları genişletti. Merkezi hükümet, IŞİD'in ele geçirdiği Türkmen bölgesi Telafer'e asker ve mühimmat gönderdi.

Asker ve mühimmat, Türkmenlerin elinde bulunan Silahtar ilçesindeki havalimanına gönderildi. Askeri malzemeler da bölgeye ulaştırıldı.

Tuzhurmatu'da silah bırakan askerler gönüllü olarak yeniden orduya yazıldı. Merkezi hükümet, Tuzhurmatu'ya takviye birlik sevk etti. Kentte çok sayıda sivilin de gönüllü olarak orduya yazıldığı öğrenildi.

Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin çağrısı üzerine, halk IŞİD'e karşı savaşmak için bri araya geldi. Irak İslami Yüksek Konseyi, 50 bin kişilik bir gönüllü ordusunun kurulduğunu açıkladı.

IŞİD militanları Kerkük'e 15 kilometro uzaklıktaki Türkmen köyü olan Beşis Köyü'ne saldırdı. Saldırıda yaralıların olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov ile görüşmek üzere Bağdat'a giden 6 kişilik Türkmen heyeti de insani yardım sözü aldı. Mladenov, heyete Türkmen bölgelerine tıbbı malzeme, gıda, çadır yardımı ulaştıracaklarının sözünü verdi.

Irak’tan yayın yapan Sumeriye televizyonunun haberine göre Irak Ordusu Sözcüsü General Kasım el-Ata, bölge halkını devlet güçlerine karşı isyana çağıran Ahmed Debbaş, Ali Hatem Süleyman ve Rafi er-Rıfai adlı üç aşiret liderinin Irak’a teslim edilmesi için Barzani yönetimine çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # asker # ışid # Telafer