'Yüzyılın yalanı' için ikna turu

İsrail, ABD'nin tek taraflı Kudüs dayatması için ikna turlarına başladı. Ülkesinde iktidarı sarsıntıda olan İsrail Başkanı Benyamin Netenyahu Rusya'ya gitti, Vladmir Putin ile görüştü. Görümeye ilişkin Moskova'dan bir açıklama yapılmadı.

'Yüzyılın yalanı' için ikna turu

İşgali meşrulaştırmak, Filistin'i yok etmek için ABD'nin girişimi ile harekete geçti İsrail. Yüzyılın anlaşması adı altındaki imha planına destekçi arıyor.

Ülkesinde iktidar sorunu yaşayan başbakan Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donal Trump ile görüştükten sonra Rusya'ya hareket etti.

Moskova'da yapılan görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Netanyahu ile bir araya geldi.

Kremlin Sarayı'ndaki ikili görüşmenin büyük bölümü basına kapalı yapıldı. Basına açık yapılan görüşmede ise Moskova'da uyuşturucu ticaretinden tutuklanan İsrailli bir kadının serbest bırakıldığı açıklandı.

İkili kısa açıklamalar yaptı. Putin, "İsrail ile Avrasya Ekonomik Birliği Komisyonu arasında serbest ticaret bölgesi konusunda görüşmeler sürüyor" ifadelerini kullandı. Netenyahu ise asıl ziyaret amaçlarının sözde yüzyılın planını anlatmak olduğunu, Putin'in görüşlerinin önemli olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# abd # israil # Kudüs # Vladmir Putin