'TGB eylemlerinde suç yok'

46 TGB üyesi 2. 5 yıl boyunca takip edildi, haklarında 108 kez teknik takip kararı alındı. F-tipi örgüt ne yaptıysa olmadı... Ergenekon iddiasıyla yürütülen soruşturmadan ne Ergenekon çıktı ne de suç unsuru.

F-tipi örgütün Türkiye Gençlik Birliği'ni adım adım takibe aldığı ortaya çıktı.

Ankara'da 46 TGB yönetici ve üyesi hakkında yürütülen soruşturmada hiç bir suç unsuruna rastlanmadı. F-tipi hakim ve savcıların başlattığı soruşturmayı devralan Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun dosya hakkında takipsizlik kararı verdi.

Kararda TGB'nin bugüne kadar şiddet eylemi bulunmadığı vurgulandı. Savcı Coşkun, TGB'nin bakan protestosu, kumpaslara karşı Silivri kuşatmaları, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmesi, 29 Ekim kutlamaları gibi çok sayıda eylemini ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.

"Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda faaliyet yürütmek" iddiasıyla başlatılan soruşturma; Ergenekon diye bir örgütün varlığının ispatlanmadığı ve bu konuda kesinleşmiş yargı kararı olmadığı vurgusu ile kapandı.

2.5 yıl boyunca TGB'lilerin telefonları ve toplantıları dinlendi, yaz kampları ve eylemleri didik didik edildi.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, soruşturmayı "Türkiye'nin geleceğini yaratacak kadrolarda suç bulamazlar" ifadeleriyle değerlendirdi.

Soruşturmanın şüphelileri arasında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş de vardı. Çünkü, o dönemde TGB Genel Sekreteriydi.

Soruşturma kapsamında Türkiye Gençlik Birliği üyeleri hakkında 108'er defa telefon dinleme kararı alınması dikkat çekti.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin- Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

# tgb # dinleme