"Emek" kazandı!

İstanbul'un tarihi sinemalarından biri olan Emek Sinaması'nın yerine yapılan inşaatın yürütmesi durduruldu. Ancak tarihi sinemanın yerinde artık yeller esiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da aralarında olduğu, inşaat izin veren yetkililer hakkında ise soruşturma başlatılacak.

Tarihi Emek Sineması yıkılarak, yerine yapılmaya başlanan inşaatın yürütmesi durduruldu.

Yaklaşık 5 yıldır süren hukuki süreç Emek Sineması'nın lehine sonuçlandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, 19 Aralık 2014'te oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak tarihi bina için artık çok geç!

Bir yandan hukuki mücadele sürerken, diğer yandan da Emek Sineması yıkıldı. Beyoğlu Belediyesi, sürece rağmen inşaata ruhsat verdi. Tarihi sinemanın yerine beton döküldü.

Sinemanın yıkımında rol oynayan kamu görevlileri hakkında da soruşturma açılacak. İçişleri Bakanlığı'nın izin vermediği soruşturma Danıştay kararı ile yapılacak. O isimler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da var.

Tarihi sinemayı yıkan inşaat firması ise kararın kendilerine ulaştığını açıkladı. Firmanın açıklamasında, durdurma kararının projenin tamamını bağlamadığı savunuldu. İnşaata devam edileceği açıklandı. Şimdi gözler Belediye'de ve inşaatta. Karara rağmen inşaat durdurulmazsa İstanbullu, "Emek bizim İstanbul bizim" diyerek Cumartesi günü sokağa çıkacak

ulusalkanal.com.tr

# ahmet misbah demircan # emek sineması