Eski Özel Görevli hakim itiraf etti: Bizi kandırdılar

F tipi polislerin yaptığı sahte isimle dinlemeler, o kararlara imza atan bir hakimi isyan ettirdi. İstanbul 70'inci Asliye Ceza Hakimi Mehmet Erdoğan Başsavcılığa suç duyurusu yaptı. F tipi polislerin gerçek dışı evraklarla dinleme kararları aldırdığını belirten Erdoğan, "Bildiklerimi anlatmak istiyorum" dedi

Eski Özel Görevli hakim itiraf etti: Bizi kandırdılar

F tipi polislerin yasa dışı dinlmeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sahte evraklar düzenlenerek alınan kararlara imza atan hakimlerden biri, nasıl aldatıldığını anlattı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul 70'inci asliye ceza hakimi Mehmet Erdoğan, F tipi polisler hakkında Başsavcılığa suç duyurusu yaptı.

İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mehmet Erdoğan, 2009 ile 2014 yılları arasında, daha sonra kaldırılan özel görevli mahkemelerde çalışmıştı. Erdoğan, bu dönemde Bu dönemde kendisini aldatarak yasadışı dinleme kararları aldırdıklarını iddia ettiği emniyet görevlilerinden şikâyetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Erdoğan, dinlenecek kişilerin gerçek isim ve sıfatlarının kendisinden saklanarak mağdur edildiğini, kötü niyetli kişilerin faaliyetiyle zor duruma düşürüldüğünü kaydetti.

Erdoğan'ın ismi, HSYK 3. Dairesi'nin hakkında soruşturma izni verdiği 54 hâkim ve savcı arasında yer alıyordu.

Erdoğan, Emniyet müdürü, amir ve görevlileri hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.

Mehmet Erdoğan'ın dilekçesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından işleme konuldu. Erdoğan'ın, ilerleyen günlerde ifadeye davet edilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# f-tipi # Mehmet Erdoğan