Pekin, Çin Ulusal Halk Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor

Dünyanın gözü Çin'in başkenti Pekin'e çevrildi. 12. Çin Ulusal Halk Kongresinin açılış oturumu Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonunda yapıldı. Çin Başbakanı Li Kıçiang, ülke ekonomisinin 2017 yılı büyüme hedefini yüzde 6,5 olarak açıkladı.

Çin'in başkenti Pekin tüm dünyanın izlediği Çin Ulusal Halk Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda düzenlenen 12. Çin Ulusal Halk Kongresi'nin açılış oturumu yapıldı.

Kongrenin açılışına Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang, Çin Komünist Partisi Politbüro üyelerinin yanı sıra 3 bine yakın delege de katıldı.

Toplantıda hükümetin 2016 yılı çalışma raporunu parlamentoya sunuldu ve bu yılın kalkınma hedefleri açıklandı. Talep fazlası çelik üretimi nedeniyle Avrupa ve ABD ile ticarette zorluklar yaşandığını belirten Li, 50 milyon ton kapasite azaltma sözü verdi.

Li, 2017 yılı büyüme hedefini en az yüzde 6.5 olarak açıkladı.

Hükümetin raporunda bu yıl 11 milyon kişiye daha istihdam sağlanacağı ifade edilirken ülkede geçen yıl enflasyon artışının yüzde 2 olduğu açıklandı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de büyüme hızı, geçen yıl yüzde 6,7 ile son 26 yılın en düşük oranını göstermişti. Hükümet raporuna göre, ülke ekonomisinin 2016 yılı büyümesi, küresel ekonomik kalkınma hızına, yüzde 30'un üzerinde katkı sağlamıştı.

Parlamentonun yasama yılı açılışı olarak kabul edilen toplantılar, yaklaşık iki hafta sürecek. Milletvekilleri ve siyasi danışmanlardan oluşan heyetler, ÇKP'nin aldığı reform kararlarını hayat geçirecek politikaları tartışarak karara bağlayacak.

ulusalkanal.com.tr

# çin # pekin # Tiananmen Meydanı