Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika çıkarması: Türkiye ile Afrika arasında yeni dönem

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Afrika turunu tamamladı. Angola'da, Togo ve son olarak da Nijerya'da temaslarda bulundu. Mevkidaşlarıyla görüştü. Ülkeler arası ekonomik işbirliğini güçlendirecek adımlar atıldı, anlaşmalar imzalandı. Görüşmeler sonrası ortak kararla FETÖ'nün terör örgütü olarak nitelendiği uluslararası bildiri yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika çıkarması: Türkiye ile Afrika arasında yeni dönem

Ekonomik,askeri, güvenlik işbirliğini güçlendirmek için önemli adımlar atıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Afrikaturunu tamamladı. Angola ve Togo temaslarını tamamlayan Erdoğan, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğunun lider ülkesi olan Nijerya'da da temaslarda bulundu.

TURUN SON DURAĞI NİJERYA OLDU

Erdoğan ve beraberindeki heyeti Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Görüşmeler sonrası 2 lider kameralar karşısına geçerek ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "İşbirliğimizi derinleştirmek konusunda kararlıyız" dedi.

Nijerya Devlet Başkanı Buhari de, Türkiye ile 7 anlaşma imzalandığını, bunların enerji, savunma sanayi, madencilik ve hidrokarbon gibi alanlarda olduğunu belirtti.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

Erdoğan'ın turu kapsamında FETÖ ile mücadele de masaya yatırılan öncelikli konulardan oldu. Togo, Burkina Faso,Kabore ve Liberya Devlet Başkanları bir araya geldi. 4'lü zirvenin ardından ortak bildiri yayınlandı.

FETÖ'nün terör örgütü olarak geçtiği uluslararası bildiride, Erdoğan'ın 'birlikte daha adil bir dünya' mesajı da yer aldı.

# fetö # erdoğan # afrika # Erdoğan Biden görüşmesi # erdoğan açıklama # erdoğan fahiş fiyat # tur # erdoğan afrika # erdoğan kitap # erdoğan angola # erdoğan afrika gezisi # erdoğan nijerya # erdoğan togo # erdoğan anket # Erdoğan cuma namazı # erdoğan faiz